MSB açıkladı: Suriye ve Irak'taki 32 terör hedefi imha edildi

Ankara Kahramankazan'da Türk Havacılık Uzay Sanayii A.Ş.'ye (TUSAŞ) gerçekleştirilen terör saldırısı sonrası Suriye ve Irak'ta yer alan hedeflere hava harekatı düzenlendi. Operasyonda terör örgütü PKK/YPG'ye ait terör hedefleri vuruldu. MSB'den yapılan açıklamada 32 hedefin başarılı şekilde imha edildiği bildirildi.

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :23 Ekim 2024 , 23:58 Güncelleme Tarihi :24 Ekim 2024 , 00:42
MSB açıkladı: Suriye ve Irak’taki 32 terör hedefi imha edildi

İÇİNDEKİLER

Ankara Kahramankazan'da Türk Havacılık Uzay Sanayii A.Ş.'ye (TUSAŞ) gerçekleştirilen terör saldırısı sonrası Suriye ve Irak'ta yer alan hedeflere hava harekatı düzenlendi. Operasyonda terör örgütü PKK/YPG'ye ait terör hedefleri vuruldu.

IRAK VE SURİYE'NİN KUZEYİNE HAVA HAREKATI
Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyine düzenlenen hava harekatında 32 terör hedefinin imha edildiğini, çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Suriye ve Irak'taki terör hedefleri vuruldu (AA)Suriye ve Irak'taki terör hedefleri vuruldu (AA)

Bakanlıktan yapılan açıklamada, PKK/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek halka ve güvenlik güçlerine yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak amacıyla Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa hakkı doğrultusunda, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde bulunan terörist hedeflerine 23 Ekim'de hava harekatı düzenlendiği belirtildi.

Suriye ve Irak'taki terör hedefleri vuruldu (AA)Suriye ve Irak'taki terör hedefleri vuruldu (AA)


32 HEDEF İMHA EDİLDİ
Açıklamada, teröristlere ait 32 hedefin başarılı şekilde imha edildiği, hava harekatlarının kararlı şekilde devam ettiği kaydedildi.

İcra edilen harekatlarda azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği vurgulanan açıklamada, "Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye tek bir terörist kalmayıncaya kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir. Bu harekatlar sırasında, masum sivillerin, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmıştır." ifadeleri kullanıldı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN