TUSAŞ fabrikası nerede, hangi şehirde? TUSAŞ (TAİ) nedir, ne üretir?

TUSAŞ nedir, nerededir sorusu, yaşanan son olayların ardından merak konusu oldu. Peki TUSAŞ nedir, ne üretir? TUSAŞ fabrikası nerede, hangi şehirde?

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :23 Ekim 2024 , 17:03 Güncelleme Tarihi :23 Ekim 2024 , 17:03
TUSAŞ fabrikası nerede, hangi şehirde? TUSAŞ TAİ nedir, ne üretir?

İÇİNDEKİLER

TUSAŞ (Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.), Türkiye'nin havacılık, uzay ve savunma sanayi alanında faaliyet gösteren öncü kuruluşlarından biridir. 1973 yılında kurulan TUSAŞ, Türkiye'nin askeri ve sivil havacılık projelerinde önemli roller üstlenir ve yerli uçak, insansız hava araçları (İHA), helikopter, uydu ve diğer savunma teknolojilerinin geliştirilmesinde görev üstlenir. Peki TUSAŞ fabrikası nerede,hangi şehirde? İşte detaylar...

(Takvim Foto Arşiv)(Takvim Foto Arşiv)

TUSAŞ FAALİYET ALANLARI

Havacılık ve uzay projeleri: Türkiye'nin yerli savaş uçağı olan MMU (Milli Muharip Uçak) ve HÜRKUŞ gibi projeler üzerinde çalışmaktadır. İnsansız hava araçları (İHA): ANKA ve AKSUNGUR gibi stratejik İHA'ları geliştirmiştir. Uydu sistemleri: TUSAŞ, Türkiye'nin uydu programlarında da aktif rol alarak TÜRKSAT gibi projelerde yer almıştır. TUSAŞ, hem Türkiye'nin askeri gücünü desteklemek hem de yerli ve milli teknoloji üretimini artırmak amacıyla önemli bir stratejik rol oynamaktadır.

(Takvim Foto Arşiv)(Takvim Foto Arşiv)

TUSAŞ FABRİKASI HANGİ ŞEHİRDE?

TUSAŞ'ın (Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.) ana üretim tesisi, Ankara'nın Kazan ilçesinde, Akıncı bölgesinde yer almaktadır. Bu büyük üretim kompleksi, Türkiye'nin havacılık ve uzay sanayii projelerinin yürütüldüğü merkezdir. Tesis, yerli ve milli hava araçlarının geliştirilmesi, üretimi ve montajı gibi stratejik faaliyetleri barındırır.