TUSAŞ'a saldırıda yeni detaylar! PKK'lı teröristler ne zaman ve nasıl geldi? Suriye bağlantısı YPG izi

TUSAŞ'a yönelik saldırıda yeni detaylar belli oldu. PKK'lı Ali Örek'in en son YPG işgali altındaki Suriye Kamışlı'da olduğu tespit edildi. Teröristin örgüte katıldıktan sonra bir daha Türkiye'ye girmediği PKK'nın sözde özel kuvvetlerinde eğitim aldığı değerlendiriliyor. Teröristlerin 2 gün önce Türkiye'ye giriş yaptığı, saha keşfi değil dijital keşif yaparak TUSAŞ'a saldırı planlarını devreye soktukları söyleniyor.

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :24 Ekim 2024 , 14:02 Güncelleme Tarihi :24 Ekim 2024 , 15:08
TUSAŞ’a saldırıda yeni detaylar! PKK’lı teröristler ne zaman ve nasıl geldi? Suriye bağlantısı YPG izi

İÇİNDEKİLER

'Terörsüz Türkiye' girişimleri ve iç cepheyi sağlam tutma hamlelerinin peşi sıra geldiği şu günlerde Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'ne terör saldırısı düzenlendi.



Saldırıyı gerçekleştiren 2 terörist etkisiz hale getirildi. 5 vatandaşımız şehit oldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya teröristlerinden birinin Rojger kod adlı PKK/YPG'li Ali Örek olduğunu duyurdu.

PKK'lı Ali Örek (Takvim.com.tr / Ekran görüntüsü)PKK'lı Ali Örek (Takvim.com.tr / Ekran görüntüsü)


KALLEŞ SALDIRIDA YENİ DETAYLAR

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiler saldırıya ilişkin yeni detayları gün yüzüne çıkardı.

Buna göre; Rojger kod Ali Örek'in en son PKK/YPG işgali altındaki Suriye Kamışlı bölgesinde olduğu tespit edildi. Aslen Cizreli olup 2014 - 2015 arasında örgüte katılan teröristin o tarihten bugüne Türkiye'ye girmediği ifade edildi.

Örek'in PKK'nın sözde özel kuvvetlerinde eğitim aldığı öngörülüyor.


YİNE PARAMOTOR MU?

TUSAŞ'a saldırmak için gelen kalleşler, yine bilindik bir yöntemle Türkiye'ye geldiği konuşuluyor. Teröristlerin paramotorla giriş yaptığı değerlendiriliyor.

Bahse konu hainlerin saha keşfi değil dijital keşif yaparak TUSAŞ'a saldırı planlarını devreye soktukları söyleniyor.



Geride bıraktığımız yıl 1 Ekim'de İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bombalı saldırı düzenleyen teröristler de paramotorla sınırı geçmişti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN