CHP'de adaylık kördüğümü! Ekrem İmamoğlu'na 'Özel' fren... "Mansur Yavaş gerçeği var"

Takvim.com.tr'nin satır satır yazdığı CHP'deki adaylık kavgası kördüğüm haline geldi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu'na karşı Mansur Yavaş'ı oyunda tutmayı sürdürüyor. Daha önce "İmamoğlu'nun erkenden adaylığı söz konusu değil" diyen Özel şimdi de "Mansur Yavaş gerçeği var" sözleriyle başına buyruk adaylık dayatmasında bulunan İmamoğlu'nu frenledi. İşte CHP'deki kavganın arka planı...

Giriş Tarihi :28 Ekim 2024 , 12:00 Güncelleme Tarihi :28 Ekim 2024 , 13:30
CHP’de adaylık kördüğümü! Ekrem İmamoğlu’na ’Özel’ fren... Mansur Yavaş gerçeği var

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet Halk Partisi'ndeki iç hesaplaşma ve adaylık kavgası sürüyor.

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş arasında süregelen çekişme günden güne büyürken Özgür Özel sürece 'teknik' müdahalelerle yön vermeye çalışıyor.



Özel, İmamoğlu'nun başına buyruk hamlelerine karşı Mansur Yavaş kozunu kullanmaktan geri durmuyor. Bu durumu daha net algılamak için Özel'in ekim ayı içerisinde yaptığı iki açıklamaya dikkat çekmekte fayda var.

2 Ekim 2024 | Özel, İmamoğlu'nun erkenden adaylığının söz konusu olmadığını söyledi (Takvim.com.tr / Ekran görüntüsü)2 Ekim 2024 | Özel, İmamoğlu'nun erkenden adaylığının söz konusu olmadığını söyledi (Takvim.com.tr / Ekran görüntüsü)

"ERKENDEN ADAYLIK SÖZ KONUSU DEĞİL"

2 Ekim 2024'te TV100 yayına katılan CHP Genel Başkanı, kendisine "Ekrem İmamoğlu'nun erkenden cumhurbaşkanı adayı ilan edileceği konuşuluyor" denmesi üzerine "Böyle bir şey yok, net. Bu doğru da olmaz" ifadelerini kullandı.

Özgür Özel bu sözlerden 26 gün sonra yine Ekrem İmamoğlu'nun adaylığı üzerine beyanda bulundu.

28 Ekim 2024 | İmamoğlu'na 'Özel' fren: Mansur Yavaş gerçeği var (Takvim.com.tr / Arşiv))28 Ekim 2024 | İmamoğlu'na 'Özel' fren: Mansur Yavaş gerçeği var (Takvim.com.tr / Arşiv))

"MANSUR YAVAŞ GERÇEĞİ VAR"

Youtuber Fatih Altaylı'nın yayınına konuk olan Özel "Ekrem Bey'i seçtik" desem kimsenin diyecek bir şeyi yok. Ama kamuoyu karşılığı açısından bir Mansur Yavaş gerçeği de var" sözleriyle Mansur Yavaş'ı oyunda tuttu.


CHP'NİN İSTANBUL - ANKARA HATTINDA SERT RÜZGARLAR ESİYOR

Öte yandan CHP'nin İstanbul - Ankara hattında sert rüzgarlar esiyor. Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş arasındaki adaylık savaşı artık daha görünür hale geldi. İkilinin Tüzük Kurultayı'nda başlayan restleşme süreci büyüdükçe büyüdü.

KAVGA BÜYÜK

Yavaş kurultay günü iç çekişmeyi kameralar karşısına taşıyıp Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu'nu hedef alarak "Fitne ateşine odun atmayın" dedi. Ekrem İmamoğlu ise "Yol arkadaşım değil" diyerek Mansur Yavaş'a 'ihanet' göndermesinde bulundu. İkililer sağ kolları üzerinden de birbirilerini yıprattı. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, "İstediği kadar anket yapsın ülkeyi yönetecek potansiyeli yok" sözleriyle Yavaş'ı hedefe koydu Mansurcu Yüksel Arslan da İmamoğlu'na "Terör örgütleriyle aynı kareye giren siyasi kalpazan, Avrupa başkentlerinin kapısında kariyer kovalayan proje çocuk" yakıştırmasında bulundu.


EKREM İMAMOĞLU'NUN AHMAK OYUNU

Sürece müteakip Ekrem İmamoğlu, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği için yargılandığı "Ahmak" davasını adaylığı yolunda koz olarak kullanmaya niyetlendi. Davayı bahane eden CHP'li İBB Başkanı adaylığının açıklanmasını istedi.

Takvim.com.tr gelişmeyi "AHMAK OYUNU İFŞA" manşetiyle okurlarına aktarırken Mansurcu cephe Saraçhane'ye sert tepki gösterdi.

Yavaş'ın 15 yıl danışmanlığını yapan Volkan Gültekin, "Parti disiplinine aykırı hareket edip "Ben hadi cumhurbaşkanı adayı olayım" diye ortaya çıkmadık" diyerek Ekrem İmamoğlu'na gönderme yaptı.


KILIÇDAROĞLU: İMAMOĞLU İLE YAVAŞ ARASINDA TARTIŞMA VAR

İmamoğlu - Yavaş arasındaki adaylık çekişmesine Kılıçdaroğlu da yaptığı açıklamalarla müdahil oluyor.

"Açıkça söylemek gerekirse bir cumhurbaşkanlığı tartışması var." ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, "Bu tartışmanın bu saatte bu kadar erken başlaması kadar yanlış bir şey yok." dedi. Kılıçdaroğlu, "Daha uzun süre var herkes görevini yapmalı. Belediye başkanlığı ağlama duvarı değildir, sorunu aşıp çözüm üretme makamıdır" diyerek iki isme ayar vermeye çalıştı.



TAKVİM.COM.TR MANŞET MANŞET YAZDI

Takvim.com.tr CHP içinde yaşanan savaşı defalarca gündeme getirdi. İki ismin arka planda çekiştiği ancak savaşın son dönemde açık açık yaşandığı net olarak görüldü.



CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu'na karşı Mansur Yavaş'ı oyunda tutup "Penaltıyı ben attırırım" diyerek süreci yürütüyor. Ekrem İmamoğlu'nun hem Özgür Özel'in izlediği bu politikadan hem de Mansur Yavaş'ın adaylık çıkışlarından rahatsızlık duyduğu biliniyor.

Kılıçdaroğlu da partideki vekilleri üzerinden varlık göstermeye çalışarak parti içinde yeniden söz sahibi olmaya çalışıyor.