İZMİT KOCAELİ PATLAMA SON DAKİKA! Tüpraş'ta patlama mı oldu, neden? Ölü ve yaralı var mı? Siren sesleri...

İzmit'te bulunan Tüpraş rafinerisinde meydana gelen patlama bölge halkında büyük bir endişe yarattı. Patlamanın ardından acil durum sirenleri devreye girerken çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı.

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :05 Kasım 2024 , 13:41 Güncelleme Tarihi :05 Kasım 2024 , 14:14
İZMİT KOCAELİ PATLAMA SON DAKİKA! Tüpraş’ta patlama mı oldu, neden? Ölü ve yaralı var mı? Siren sesleri...

İÇİNDEKİLER

İzmit Tüpraş rafinerisinde patlama meydana geldi.

Gökyüzünü dumanlar kaplarken patlamanın şiddetiyle birçok ilçenin sallandığı öğrenildi. Tesisten siren sesleri gelirken itfaiye ekipleri yangını söndürme çalışmalarına başladı.

(Takvim Foto Arşiv)(Takvim Foto Arşiv)

PATLAMANIN SEBEBİ BELLİ OLDU! ÖLÜ VE YARALI VAR MI?

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, patlamanın planlı tatbikat sırasında meydana geldiği açıklandı.

Büyükakın herhangi bir olumsuz durumun olmadığını, TÜPRAŞ'taki yangının kontrol altına alındığını duyurdu.

Tedbir amaçlı TÜPRAŞ çalışanlarının tahliye edildiği öğrenildi.

(Takvim Foto Arşiv)(Takvim Foto Arşiv)

TÜPRAŞ TARİHİ

20 Mayıs 1983 tarihinde yayınlanan kamu iktisadî teşebbüsleri hakkındaki 60 sayılı KHK ile Türkiye Petrol Kurumu (PETKUR) kuruldu. Aynı KHK ile TÜPRAŞ'ın da kurulmasına karar verildi. Böylece TÜPRAŞ, PETKUR'un bağlı ortaklığında bir kamu iktisadî teşebbüsü olarak faaliyetine başladı.

18 Haziran 1984 tarihinde yayımlanan 233 sayılı KHK ile PETKUR'nun varlığına son verildi. TPAO, bağlı ortaklık statüsünden yükseltilerek PETKUR'un yerini aldı. Bu sefer TÜPRAŞ, TPAO'nun bağlı ortaklığında bir KİT olarak faaliyetini sürdürdü.

TÜPRAŞ, 5 Temmuz 1990 yılında Kamu Ortaklığı İdaresi Başkanlığı'na bağlandı ve böylece özelleştirmesi yolunda ilk adım atıldı.

28 Ekim 1983'te yayınlanan kanunla İPRAŞ, Batman Rafinerisi, İzmir Rafinerisi ve yapımı devam etmekte olan Kırıkkale Rafinerisinin TÜPRAŞ'a bağlanmasına karar verildi. 16 Kasım 1983'te TÜPRAŞ, TPAO'dan ayrılarak Enerji Bakanlığı'na bağlı yarı-özel bir şirket olarak faaliyetine başladı.