Üsküdar’da başkan vekili seçimi ertelendi... Düğüm 8 Eylül'de çözülecek
Üsküdar Belediyesinde yürütmeyi durdurma kararının ardından yenilenmesi hükme bağlanan başkan vekilliği seçimi, CHP ve Yeni Parti grubunun salona girmemesi üzerine salt çoğunluk sağlanamadığı için 8 Eylül'e ertelendi.
Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın tutuklanarak görevden uzaklaştırılmasının ardından başlayan hukuki süreç devam ediyor.
İstanbul 2. İdare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararı vermesiyle iptal edilen başkanvekilliği seçimi için Bölge İdare Mahkemesi'ne yapılan itiraz sonuçlandı. Üsküdar Belediyesi'nin itirazını değerlendiren üst mahkeme, talebi reddederek seçimin yenilenmesine kesin olarak hükmetti.
Alınan kararın ardından yeni başkanvekilini belirlemek üzere meclis oturumu bugün toplandı.
SANDIKTAN KAÇTILAR
Yenilenmesine karar verilen seçim için Üsküdar Belediyesi Meclisi bugün saat 10.00'da toplandı.
Salona basın mensupları alınmazken toplantı belediyenin internet üzerinden yaptığı çevrim içi yayından takip edildi.
Meclis Birinci Başkanvekili Ali Aral, yoklamanın ardından salonda 22 meclis üyesinin bulunduğunu belirterek, toplantının açılabilmesi için gerekli salt çoğunluğun sağlanamadığını ifade etti.
Toplantının ertelendiğini kaydeden Aral, "Biz, şu anda 22 kişiyiz. Bu sebepten ötürü toplantıyı 8 Eylül Salı günü sabah 09.00'a erteliyorum." dedi.
Üsküdar Belediyesi'nde başkanvekili seçimi ertelendi
DÜĞÜM 3 GÜN SONRA ÇÖZÜLECEK
Toplantıya başkanlık eden Ali Aral, salt çoğunluk şartının yerine getirilememesi üzerine oturumu sonlandırdı.
Aral, ertelenen başkanvekilliği seçiminin 8 Eylül tarihinde yeniden yapılacağını duyurdu.
Müslim Sarı'nın X paylaşımı
CHP'DEN İTİRAF
CHP Parti Sözcüsü ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Müslim Sarı, Üsküdar seçiminde Yeni Parti ile birlikte hareket ettiklerini söyledi.
CHP'li Sarı, "Gözaltında bulunan Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarımızın oy kullanabilmelerini teminen bugün yapılacak Üsküdar Belediyesi Başkan Vekilliği seçimine CHP ve Yeni Parti grubu olarak katılmama kararı almış bulunuyoruz." dedi.
Sarı, seçime katılmadıkları için salt çoğunluk sağlanamadığını ve seçimin 8 Eylül'e ertelendiğini söyledi.
CHP ve Yeni Parti'nin ortak hareket ettiği Üsküdar Belediye başkanvekilliği seçimiyle ilgili bir değerlendirme daha geldi.
Yeni Parti İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, belediye meclis üyelerinin tehdit edildiğini iddia etti. Çelik, bazı meclis üyelerine ise "para verildiğini" öne sürdü. Çelik, CHP ile kurdukları seçim ittifakına ise değinmedi.
ŞAİBELİ SEÇİMDE NE OLDU
Sinem Dedetaş'ın tutuklanması sonrası 5 Ağustos tarihinde yapılan oylamada Cumhur İttifakı adayı Dündar Ziya Gültekin'e verilen oylar geçersiz sayılmıştı. Böylelikle seçimi dördüncü turda CHP adayı Sibel Tan Çetinkaya 22 oy alarak kazanmıştı.
Sinem Dedetaş'ın Üsküdar Belediye Başkanı'yken tutuklanıp görevden uzaklaştırılması üzerine belediye başkanvekilliği seçimi yapılmış, ancak İstanbul 2. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı vermişti.
İKİ AYRI SUÇ DUYURUSU
Oylamanın tamamlanmasının ardından bazı oy pusulalarının geçerliliği üzerine karşılıklı itirazlar gündeme gelmişti.
AK Parti Grubu, usulsüzlük iddialarını gerekçe göstererek Meclis Divanı'na resmi itiraz dilekçesi sundu.
İtiraz süreciyle yetinmeyen parti yetkilileri, konuyla ilgili adli makamlara iki ayrı suç duyurusunda bulundu.
İstanbul 2. İdare Mahkemesi, AK Parti'nin itirazı üzerine Üsküdar Belediyesi'ndeki başkan vekilliği seçiminde yürütmeyi durdurdu.
21'E 21
Hukuki süreç devam ederken Üsküdar Belediye Meclisi'nde de dengeler değişti. CHP listelerinden meclise giren Ahmet Başbaydar, Ayhan Aydın, Hüseyin Kazan ve Tahsin Usta partilerinden istifa ederek AK Parti'ye katıldı.
4 meclis üyesinin saf değiştirmesi Üsküdar Belediye Meclisi'ndeki aritmetiği yeniden şekillendirdi.
Katılımların ardından CHP grubunun üye sayısı 21'e gerilerken, Cumhur İttifakı cephesinin üye sayısı 21'e yükseldi.
Doktordan “hatırlamıyorum” savunması
İmam hatipliler başarı çıtasını yükseltiyor

