Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala ev yapımı cevizli baklava tarifi araştırmaları hız kazandı. 11 ayın sultanı Ramazan ayını uğurladıktan sonra erişilen bayram günlerinde vazgeçilmez lezzetlerden biri olan baklavayı hazır almak yerine evlerinde yapmak isteyenler pratik tarifleri öğrenmek istiyor. Lezzetine doyum olmayan ve tadanların çok beğeneceği Ramazan Bayramı'na özel evde çıtır çıtır, lezzeti yerinde cevizli burma baklava yapılışını haberimizde derledik. İşte cevizli ev baklavası için gerekli malzemeler ve püf noktalar...
EV YAPIMI CEVİZLİ BAKLAVA TARİFİ
Malzemeler:
Hamuru için:
2 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ılık süt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı yoğurt
Aldığı kadar un
İçi için:Yarım kilo ceviz ya da fındık
Açmak için:
Nişasta
Üzeri için:
250 gr tereyağı
Şerbet için:
4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Biraz limon
Yapılışı:
Hamur için un harici tüm malzemeler karıştırılır. Ardından unu eklenerek orta sertlikte bir baklava hamuru yoğrulur.
Hamur yarım saat dinlendirilir.
Sonra eşit şekilde bölünür.
Açacağınız büyüklüğe siz karar verin.
Bir yufkayı açıp üzerine ceviz serpin.
Sonra yufkayı ortadan ikiye bölüp oklavaya sarıp oklavanın iki ucundan büzüp oklavadan çıkartıp istediğiniz boyutta kesip yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Tepsiniz dolana kadar aynı işleme devam edin.
Üzerine erimiş tereyağı gezdirilip önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Şerbeti hazırlayıp 10 dakika kaynatıp sonra limon koyup bir 10 dakika kadar daha kısık ateşte kaynatıp tatlı ılık şerbeti sıcak olarak tatlıya dökün. Afiyet olsun.