Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, depremzede Hülya Çelebi ve ailesini Ankara'da yerleştikleri evde ziyaret etti.
BAŞKAN ERDOĞAN'DAN DEPREMZEDE AİLEYE ZİYARET I VİDEO İZLE
Başkan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, 6 Şubat'taki depremler sırasında Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde bulunan Hülya Çelebi ve ailesinin Çankaya'da kaldığı eve gitti.
Bir akrabasının tahsis ettiği evde iki kızı, iki damadı ve torunuyla kalan Hülya Çelebi'nin eşi, oğlu, kızı ve torununu depremde kaybettiği öğrenildi.
EMİNE ERDOĞAN'DAN DEPREMZEDE AİLEYE ZİYARETLE İLGİLİ PAYLAŞIM
Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Hafızalarımıza ve kalplerimize kazınan felaketin etkilerini ancak birbirimize dayanak olup merhameti çoğaltarak hafifletebiliriz." ifadesini kullandı.
Emine Erdoğan, 6 Şubat'taki depremler sırasında Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde bulunan Hülya Çelebi ve ailesine eşi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptıkları ziyarete ilişkin sosyal medyadan paylaşımda bulundu.
Erdoğan paylaşımında, "Hafızalarımıza ve kalplerimize kazınan felaketin etkilerini ancak birbirimize dayanak olup merhameti çoğaltarak hafifletebiliriz. Ankara'da ziyaret ettiğimiz Hülya Çelebi kardeşimizin ve ailesinin acısını yürekten paylaşıyor, Rabb'imden sabır diliyorum." ifadesine yer verdi.
SÜMEYYE ERDOĞAN, ÇADIR KENTTE KALAN DEPREMZEDELERİ ZİYARET ETTİ
Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Mütevelli Heyeti Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi kampüsünde bulunan çadır kentteki depremzedeleri ziyaret etti.
KADEM Mütevelli Heyeti Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi kampüsünde kurulan çadır kente geldi.
Bayraktar ve beraberindekiler, çadırları gezerek depremzedelerle sohbet etti. Depremzedelerin hayata tutunmaya çalıştıklarını söyleyen Bayraktar, "Zamanla artık psikolojik, sosyal desteklerin biraz daha öne çıktığını görüyoruz.Bir haftadır Kahramanmaraş ve Adıyaman'da Kadın Destek Merkezlerini başlattık. Bugün Hatay'da bir merkezimiz daha ekleniyor. Buralarda da hem sosyal hizmet uzmanlarımız hem psikologlarımız hem de gönüllülerimiz aracılığıyla olabildiğince onların sorunlarını dinleyip çözümler üretmeye çalışıyoruz. Sıcak ortam sağlamaya çalışıyoruz. Gündelik hayatlarında yaptıkları el işidir, kısır, sarma yapmaktır veya sadece sohbet edip içini dökmektir, bu gibi faaliyetleri de yapabileceği bir ortam sağlıyoruz" diye konuştu.