Bolu'da deprem son dakika! 16 Mart Düzce, Bolu'da deprem mi oldu, kaç şiddetinde? KANDİLLİ AFAD son depremler listesi!

Son dakika haberi! Bolu'da saat 13.55'te 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD'dan yapılan açıklamada olumsuz bir ihbar alınmadığı bildirildi. Deprem İstanbul ve Ankara'da da hissedildi. Bolu Valiliği, meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki deprem nedeniyle cuma günü eğitim öğretime ara verildiğini bildirdi. AFAD'dan yapılan açıklamada, "Bu büyüklükteki depremlerin, İstanbul'un güneyinde Marmara Denizi'nin içinden geçen fayları tetiklemesi söz konusu değildir." denildi. Öte yandan akşam saatlerinde 3.9 büyüklüğünde artçı bir deprem meydana geldi. Vatandaşlar sarsıntı ile sokağa döküldü.

Giriş Tarihi 12 Mart 2023, 16:41 Güncelleme Tarihi 16 Mart 2023, 20:24
Bolu’da deprem son dakika! 16 Mart Düzce, Bolu’da deprem mi oldu, kaç şiddetinde? KANDİLLİ AFAD son depremler listesi!

İÇİNDEKİLER

Bolu'da saat 13.55'te 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Bolu olan 4,8 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Öte yandan saat 19.36'da merkez üssü Bolu olan 3.9 büyüklüğünde artçı deprem meydana geldi. Vatandaşlar sarsıntının ardından sokağa çıktı.

BOLU'DA DEPREM | VİDEO İZLE

Depremin 8,13 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.

Düzce ve Sakarya'da da hissedilen deprem nedeniyle panik yaşayan bazı vatandaşlar, sokağa çıktı.

BOLU'DA DEPREM NEDENİYLE EĞİTİM ÖĞRETİME 1 GÜN ARA VERİLDİ
Bolu Valiliği, meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki deprem nedeniyle cuma günü eğitim öğretime ara verildiğini bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, bugün yaşanan deprem nedeniyle il genelinde tüm eğitim kurumlarında 17 Mart Cuma günü 1 gün süreyle eğitim öğretime ara verildiği belirtildi.

Ayrıca kamuda çalışan engelli ve hamile personelin idari izinli sayılacağı kaydedildi.

İSTANBUL DEPREMİNİ TETİKLER Mİ?
Bolu'da 4,8 büyüklüğündeki depremle ilgili AFAD'dan yapılan açıklamada, "Bu büyüklükteki depremlerin, İstanbul'un güneyinde Marmara Denizi'nin içinden geçen fayları tetiklemesi söz konusu değildir." denildi.

24 BİN CİVARINDA DEPREM
AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar açıklamalarda bulunuyor. Tatar, "Yılbaşından bu yana 24 bin civarında deprem meydana geldi" dedi.

Tatar'ın açıklamalarından satır başları:

"Bugün Bolu'da meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki deprem Kuzey Anadolu Fay zonuna bağlı küçük kısa bir kol üzerinde meydana geldi. Bu tip faylar üzerinde meydana gelen depremlerin başka depremleri veya Marmara fayını etkilemesi söz konusu değildir."

"Şu ana kadar 17 bin 750 artçı sarsıntı deprem bölgelerinde meydana geldi."

"Artçı sarsıntılar hala orta ölçekte vatandaşlarımızın hissedebileceği şekilde devam edecektir. Bu hasarlı binalarda yıkım oluşturabilir. Vatandaşlarımızın hasarlı binalara girmemesi büyük önem taşıyor."

"Deprem bölgesinde bulunan 9 ilde 253 ayrı yerleşim yerindeki 3 bin 784 yapı boşaltılarak daha güvenli alanlara yerleştirildi. 474 yapıda ise heyelan ve kaya düşmesi riskleri bertaraf edildi."

AFAD Başkanı Yunus Sezer, Bolu merkezde meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki depreme ilişkin an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmadığını bildirdi.

Sezer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bolu ilimizde meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki deprem sonrasında, an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Bölgedeki vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunarım." ifadelerini kullandı.

BOLU VALİLİĞİNİN AÇIKLAMASI
Bolu Valiliğinin sosyal medya hesabında yer alan paylaşımda, "İlimizde saat 13.55'te 4,8 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası tüm ekiplerimiz sahada tarama çalışmalarına ivedilikle başlamış olup şu ana kadar resmi makamlara iletilen herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Depremi hisseden tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun." ifadelerine yer verildi.

Bolu merkezdeki bir okulda öğrenciler deprem sonrası tahliye edildi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Bolu'da meydana gelen 4,8 büyüklüğünde deprem nedeniyle İstanbul'da herhangi bir olumsuz durum ihbarı alınmadığını bildirdi.

İSTANBUL'DA OLUMSUZ BİR İHBAR YOK
Vali Yerlikaya, Twitter'dan yaptığı açıklamada, saat 13.55'te Bolu merkezli, AFAD verilerine göre 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini kaydederek, "Deprem nedeniyle İstanbul'da herhangi bir olumsuz durum ihbarı alınmamıştır. Allah, ülkemizi ve milletimizi tüm afetlerden korusun." ifadelerini kullandı.

DÜZCE VALİSİ: OKULLAR TATİL
Düzce Valisi, "Panikleyen çocuklarımız var, okullar bugün tatil" açıklaması yaptı.

BOLU DEPREMİ NE ANLAMA GELİYOR?
Deprem Uzmanı Prof. Dr. Süha Özden A Haber'de değerlendirdi. Özden, "Bu deprem Kızılağaç olarak gösteriyor 4,7. Bu noktada Bolu'nun kuzeyinde Kaynaşlı'dan gelip Bolu'ya doğru uzanan küçük kollar ve segmentler var. Bu segmentlerden bir tanesi de Kızılağaç üzerinden Kuzeydoğu'da doğru uzanır. Büyük olsılıkla bu deprem bu küçük segment üzerinde meydana geldi. Asıl yükü Bolu'nun güneyinden geçen kol karşılıyor. Temkinli olmakta fayda var. Şu an benim gördüğüm münferit bir deprem. Genel anlamda da Düzce, Bolu eksenindeki yaklaşık 4-5 aylık etkinliğiyle bize anlatıyor." ifadelerini kullandı.


DAHA BÜYÜK BİR DEPREMİ TETİKLER Mİ? VİDEO İZLE

YER KABUĞU DENGELERİ YERİNDEN OYNADI
Deprem Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ali Özdemir, "Doğu Anadolu Fay zonu üzerindeki iki büyük depremden sonra Türkiye'de yer kabuğu dengeleri yerinden oynadı. Bu nedenle de Türkiye'nin pek çok yerinde özellikle aktif faylar boyunca ki bu şu anda meydan gelen deprem aktif bir fay olan Kuzey Anadolu Fay zonu üzerinde meydana gelmiş bir depremdir." şeklinde konuştu.

DAHA BÜYÜK BİR DEPREM OLUR MU?
Bu tip depremlerin beklendiğini belirten Özdemir, "Doğal seyri içerisinde meydana gelen depremlerden birisi. Bunun gibi Türkiye'nin başka yerlerinde de bu tür orta büyüklükte deprem beklenir ve olacaktır da. Orta büyüklükte olması bir enerji boşalımı için fırsattır ama şu şekilde bir yorum yapılamaz orta büyüklükte bir deprem oldu enerji boşalımı gerçekleşti bundan sonra daha büyük şiddette bir deprem olmayacak anlamına gelmez. Öyle tahmin ediyorum ki bundan sonra yine başka yerlerde de bu büyüklüğe yakın depremler olacaktır. Daha büyük bir deprem olur mu? Bunu hiç kimse söyleyemez." dedi.

BİR DEPREM DE İRAN'DA
Türkiye-İran sınırında yer alan Hoy kentinde de bir deprem meydana geldi. Deprem Van'da da hissedildi.

İstanbul'da hissedilen deprem öğlen saatlerinde meydana geldi. Sarsıntı Düzce ve Ankara'da da hissedildi.

AFAD SON DEPREMLER LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ

KANDİLLİ SON DEPREMLER LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN