Kadınbudu köfte tarifi en sık aratılanlar arasında yer alıyor.Trakya'nın favori lezzeti kadınbudu köfte hem tadı hem de kokusu ile sık sık yapılıyor. Nursel Ergin'in sunumuyla ekrana gelen Gelinim Mutfakta yarışmasında 4 gelin bugün en iyi mis kokulu kadınbudu köfte tarifi için mutfağa girdi. Peki, kadınbudu köfte nasıl yapılır? İşte detaylar...
GELİNİM MUTFAKTA'DA HAFTANIN BİRİNCİSİ KİM OLDU?
Gelinim Mutfakta'da günün birincisi için yarışmacılar mutfağa girdi. En iyi kadınbudu köfte tarifi yapmak isteyen yarışmacıların yemeklerini, 4 kayınvalide ve sunucu Nursel Ergin puanladı. Kader geçtiğimiz hafta 73 puan alarak haftanın birincisi oldu.
MALZEMELER
600 gr köftelik kıyma (az yağlı)
1 soğan
1 yumurta
1 kahve fincanı pirinç
1 çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Panelemek için
Yarım çay bardağı galeta unu
Yarım çay bardağı buğday unu
1 yumurta
Kızartmak için
2~3 su bardağı ayçiçeği yağı
YAPILIŞI
Öncelikle kıymayı ikiye bölün ve yapışmaz yüzeyli bir tavaya kıymanın yarısını alıp 2-3 kaşık su ekleyin. Orta ateşte kavurun. Kıymayı ocaktan almadan önce kıyılmış soğanı ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Harcı soğumaya bırakın. Ardından pirinci yıkayıp süzün. Ve haşlanmak üzere tencerede kaynatın.
Haşlanan pirinçleri bir kenara alarak soğumasını bekleyin. Kavrulmuş kıyma ve çiğ kıymayı bir kaba alın. Soğuyan pirinçlerin suyunu süzüp kıymalara ekleyin. Yumurta, tuz ve baharatı da ilave edin. Harcı karışana kadar yoğurun ve ardından buzdolabında 2 saat bekletin. Dinlenen harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp oval köfteler hazırlayın. Un, çırpılmış yumurta ve galeta ununa bulayın. Köfteleri ayçiçeği yağında kızartın.