FAY HATTI SORGULAMA EKRANI || turkiye.gov.tr e-Devlet DEPREM RİSKİ sorgulama ekranı! Evimin altından fay hattı geçiyor mu? Deprem risk haritası...

Deprem riski sorgulama ekranı hakkında araştırmalar hızlandı. En sık aratılanlar arasında evimin altından fay hattı geçiyor mu sorusu yer alıyor. Fay hattı sorgulama haritası yaşanan büyük felaketin sonrası deprem korkusu yaşayan vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,7 ve Elbistan ilçesinde meydana gelen 7,6 şiddetindeki depremlerin ardından tüm Türkiye enkaz altındakilerden sevinçli haberi beklerken, deprem korkusu Türkiye’yi sardı. AFAD tarafından paylaşılan Türkiye deprem risk haritasıyla birlikte, Türkiye'deki fay hatlarının neler olduğu ve hangi bölgelerden geçtiği sorgulanıyor. İşte e-devlet deprem riski sorgulama ekranı...

Giriş Tarihi :21 Ekim 2023 , 16:33 Güncelleme Tarihi :21 Ekim 2023 , 17:03
FAY HATTI SORGULAMA EKRANI || turkiye.gov.tr e-Devlet DEPREM RİSKİ sorgulama ekranı! Evimin altından fay hattı geçiyor mu? Deprem risk haritası...

Deprem riski sorgulama ekranı için araştırmalar hızlandı. 6 Şubat Pazartesi meydana gelen 7.7 ve 7.6 iki şiddetli Kahramanmaraş depremi sonrası gündeme geldi. Deprem Malatya, Gaziantep, Osmaniye, Diyarbakır, Şanlıurfa, Hatay, Adana, Mersin, Adıyaman'da da etkili olunca, bilanço da o kadar ağır oldu. Deprem görüntüleri paniğe neden olurken vatandaşlar "evimin altından fay hattı geçiyor mu" sorusuna yanıt aramaya başladı. İşte Türkiye deprem riski ve fay hattı haritası...

EVİMİN ALTINDAN FAY HATTI GEÇİYOR MU?

Aşağıdaki adrese tıklayarak harita üzerinden bulunduğunuz konuma ulabilirsiniz. Ekranın yan tarafından Faylar sekmesini ve Depremler sekmesinden ise Son 24, son 7 gün ve Son 30 gün şeklinde bulunan kutucuklara tıklayarak hangi zaman diliminde evinizin altından fay hattın geçtiğini görebileceksiniz.

TÜRKİYE DEPREM RİSK HARİTASI - DİRİ FAY HATLARI

FAY HATTI SORGULAMA EKRANI

Yaşadığınız bölgenin deprem riskini ve fay hatlarını sorgulamak için E-Devlet sistemine giriş yaparak Deprem Haritası Sorgulama sayfasından aktif fay hatlarını görüntüleyebilirsiniz. Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü resmi internet sitesi üzerinden fay hatlarını görüntülemek mümkün.

FAY HATTI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

BİRİNCİ DERECE RİSKLİ BÖLGELER

İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Muş, Hakkari, Osmaniye, Kırıkkale ve Siirt.

İKİNCİ DERECE RİSKLİ BÖLGELER

Tekirdağ, İstanbul (1 ve 2. Bölge), Bitlis, Kahramanmaraş, Van, Adıyaman, Şırnak başta olmak üzere, Zonguldak, Tekirdağ, Afyon, Samsun, Antalya, Erzurum, Kars, Ardahan, Batman, Iğdır, Elazığ, Diyarbakır, Adana, Eskişehir, Malatya, Kütahya, Çankırı, Uşak, Ağrı ve Çorum.

ÜÇÜNCÜ DERECE RİSKLİ BÖLGELER

Eskişehir, Antalya, Tekirdağ, Edirne, Sinop, İstanbul, Kastamonu'yu, Ordu, Samsun, Giresun, Artvin, Şanlıurfa, Mardin, Kilis, Adana, Gaziantep'in de bazı bölgeleri ve Kahramanmaraş, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Kayseri, Yozgat, Çorum, Ankara, Konya, Mersin ve Nevşehir.

EN AZ RİSKLİ BÖLGELER

Türkiye Deprem Haritasına göre deprem riskinin en az olduğu dördüncü ve beşinci grupta yer alan iller ise Sinop, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Kırklareli, Ankara, Edirne, Adana, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Konya ve Karaman'dır.