0, A, B, AB kan grubunuza göre tüketmeniz gereken besinler; İşte kan grubuna göre yemeniz gerekenler

Kan grubuna göre beslenme, Dr. Peter D'Adamo'nun "The Blood Type Diet" adlı kitabında öne sürülen bir konsept olarak dikkat çekiyor. Bu beslenme yaklaşımında, her bireyin kan grubuna göre belirli yiyecekleri sindirme süreci değişkenlik gösterir. D'Adamo'ya göre, bireyler kan gruplarına bağlı olarak belirli gıdaları tüketmeli veya belirli gıdalardan ise uzak durmalıdır. İşte araştırmaya göre kan grubu bazlı hazırlanan beslenme modelleri.
Giriş Tarihi: 05.12.2024 09:29 Güncelleme Tarihi: 05.12.2024 09:29
1 | 5

Kan grubu, yalnızca genetik bir özellik değil aynı zamanda sağlığımızı ve yaşam tarzımızı etkileyen önemli bir faktördür. Uzmanlar, kan grubunun bağışıklık sistemini, metabolizmayı ve hastalıklara yatkınlığı etkileyebileceğini belirtiyor. Ayrıca, her kan grubunun farklı besinlere verdiği tepkiler de vücut sağlığını etkiler. Peki, kan grubuna göre besin tercihi nasıl olmalı? İşte önerilen beslenme listesi…

2 | 5

0 KAN GRUBU

Tüketmeleri gereken besinler

Et ve Balık: Kırmızı et, tavuk, kuzu, balina, deniz ürünleri (özellikle yağlı balıklar).

Sebzeler: Ispanak, brokoli, lahana, yeşil yapraklı sebzeler.

Meyveler: Kiraz, elma, yaban mersini, armut, üzüm.

Kuruyemişler: Ceviz, fındık, keten tohumu.

Yağlar: Zeytinyağı, avokado.

3 | 5

A KAN GRUBU

Tüketmeleri gereken besinler

Sebzeler: Zeytin, kırmızı biber, havuç, karnabahar, brokoli.

Meyveler: Elma, muz, kiraz, yaban mersini.

Tahıllar: Yulaf, kahverengi pirinç, arpa, quinoa.

Baklagiller: Mercimek, nohut, fasulye, bezelye.

Kuruyemişler: Fındık, badem, ceviz.

Yağlar: Zeytinyağı, keten tohumu yağı.

4 | 5

B KAN GRUBU

Tüketmeleri gereken besinler

Et ve Balık: Tavuk, kuzu, balık, tavuk.

Süt ve Süt Ürünleri: Süt, yoğurt, peynir.

Sebzeler: Patates, lahana, havuç, pazı, brokoli.

Meyveler: Ananas, üzüm, papaya, armut.

Tahıllar: Yulaf, bulgur, kahverengi pirinç.

Kuruyemişler: Fındık, badem

5 | 5

AB KAN GRUBU

Tüketmeleri gereken besinler

Et ve Balık: Tavuk, kuzu, balık, ördek.

Süt ve Süt Ürünleri: Peynir, yoğurt, süt.

Sebzeler: Lahana, ıspanak, brokoli, pazı.

Meyveler: Elma, kiraz, üzüm, nar.

Tahıllar: Pirinç, yulaf, bulgur.

Kuruyemişler: Fındık, badem

(NOT: Tüketilen besinlerin miktarı ve alerji durumuna karşı mutlaka uzmana danışılması gerekmektedir.)

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.