Bangkok'un Ekkamai mahallesinde yer alan bir restoran, menüsünde yer alan sıra dışı çorba seçeneği ile dikkat çekiyor. Yarım asırdır aynı tencerede pişen "neua tune" adlı dana etli erişte çorbası hem tadı hem de hikayesiyle merak uyandırıyor.
45 yıldır kaynıyor
İşletmenin üçüncü kuşak sahibi Nattapong Kaweeantawong, çorbanın her gün birkaç kepçesini sabaha bıraktıklarını ve ertesi gün pişirecekleri çorbayı bu karışımın üzerine eklediklerini paylaşıyor. Çorba bu metot ile sürekli kaynamaya devam ediyor. Senelerdir uygulanan geleneksel yöntem "perpetual stew" olarak bilinen sürekli kaynayan çorba tekniği olarak biliniyor.
İçinde yok yok
Çorbada yer alan malzemeler arasında dana eti, sakatat, sarımsak, tarçın, karabiber, kişniş kökü ve Çin otları bulunuyor. Bu ilginç karışım çorbanın benzersiz lezzetini oluşturuyor ve tadı tüketenler tarafından başarılı bulunuyor.
Hijyeni sorgulatıyor
Bazı ziyaretçiler uzun süredir kaynayan çorbanın hijyenini sorgulasa da Kaweeantawong, her akşam tencerenin tamamen temizlendiğini ve sadece bir kısmının ertesi günün çorbası için bırakıldığını vurguluyor.
İlginç tarifin seveni çok
Çorbanın tadını keşfedenler ve müdavimleri epey fazla. Yarım asırlık çorba, etleri, erişteleri ve baharatlarıyla tam bir ziyafet sunuyor.