İçinde yok yok! Şifa bombası kış reçeli tarifi: 1 kaşık yiyen tüm kış Hulk gibi gezecek

Kış aylarında hastalık riski tavan seviyeye ulaşıyor. Özellikle soğuk havalarda bağışıklık sistemini korumak için sağlıklı beslenmek oldukça önemli. Her derde deva içeriğiyle enfes bir kış reçeli hazırladık. İşte kızarmış ekmeğin üzerine sürüp afiyetle yiyebileceğiniz o reçel tarifi...

Giriş Tarihi: 14.12.2024 16:22 Güncelleme Tarihi: 14.12.2024 16:22
1 | 6

Kış aylarının soğuk günlerinde, bağışıklık sisteminizi güçlendirecek evinizi mis gibi kokutacak ve damaklarda enfes bir tat bırakacak şifalı bir reçel tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz! Şeftali ve kış baharatlarının birleşimiyle hazırlayacağınız bu reçel hem lezzetli hem de sağlıklı bir alternatif sunuyor. İşte size soğuk kış günlerinde kızarmış ekmeğe eşlikçi enfes şeftali reçeli tarifi...

2 | 6

🍑 İhtiyacımız olan malzemeler 🍑

4 adet olgun şeftali (tercihen organik)

2 su bardağı toz şeker

1/2 limon suyu

1 çay kaşığı tarçın

1/2 çay kaşığı zencefil tozu

3-4 karanfil

1 su bardağı su

1 yemek kaşığı bal (isteğe bağlı)

1 tatlı kaşığı vanilya özütü (isteğe bağlı)

3 | 6

🍑 Tarif detayları 🍑

Şeftalilerin kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarın. Ardından küçük küpler halinde doğrayın. Şeftali parçalarını bir kaba alın. Doğradığınız şeftali parçalarını bir tencereye alın ve üzerine toz şekeri ekleyin. Şeftali ve şekerin karışmasını sağlamak için karıştırın ve tencerenin üzerini kapatıp 1 saat kadar bekleyin. Bu süre zarfında şeftaliler suyunu salacaktır.

4 | 6

🍑

Şeftali ve şeker karışımına suyu, limon suyunu, tarçını, zencefili ve karanfilleri ekleyin. Karıştırarak baharatların reçele iyice karışmasını sağlayın. Tencereyi orta ateşe alın ve karışımı kaynamaya bırakın. Reçel kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşe alın ve karıştırarak yaklaşık 40-45 dakika boyunca kaynatmaya devam edin. Karıştırma işlemini ara ara yaparak şeftalilerin iyice yumuşayıp reçel kıvamını almasını sağlayın.

5 | 6

🍑

Reçeliniz kıvama geldikçe üzerindeki köpüğü alın. Reçel akışkan değil ama kaşığa alındığında damlamayan bir kıvamda olmalıdır. Bu aşamada vanilya özütü ve bal ekleyerek tatlandırabilirsiniz.

Reçelin kıvamı tam oturduğunda ocaktan alın ve sıcak sıcak sterilize edilmiş cam kavanozlara dökün. Kavanozların kapağını sıkıca kapatın.

Kavanozları ters çevirerek soğumaya bırakın. Şeftali reçeliniz soğuduktan sonra kış boyunca serin ve karanlık bir yerde saklayabilirsiniz.

6 | 6

Servis önerisi 🍴🍑

Bu enfes şeftali reçelini kahvaltılarda taze ekmekle, kızarmış ekmekle veya yoğurtla karıştırarak tüketebilirsiniz. Ayrıca tatlı tariflerinde de kullanabilir. Sıcak sütlü tatlılar ya da kekler üzerinde de tercih edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.