Türk kahvesini böyle içen tiryakisi olacak; Köpüğü fincandan taşıracak tarif

"Bir fincan Türk kahvesinin kırk yıl hatırı var" der büyüklerimiz... Az malzeme ile pratik bir şekilde hazırlanan bu kahve, Türk mutfak kültürünün önemli değerlerinden biri. Peki, Türk kahvesini bol köpüklü hazırlamanın sırrı ne? İşte tam kıvamında, köpüğü fincandan taşan Türk kahvesi hazırlamak için püf noktalar.

Giriş Tarihi: 09.12.2024 08:50 Güncelleme Tarihi: 09.12.2024 08:50
1 | 4
Köpüğü fincandan taşıracak tarif: Türk kahvesini böyle içen tiryakisi olacak;

Türk kültürünün önemli sembollerinden biri olan Türk kahvesi hem lezzeti hem de kokusuyla hayran bırakıyor. Özellikle bol köpüklü pişirilip bir de yanına çifte kavrulmuş lokum servis edildiğinde güne ekstra keyif katıyor. Peki, bol köpüklü Türk kahvesi hazırlamanın püf noktası nedir? İşte bilmeniz gerekenler...

2 | 4
Köpüğü fincandan taşıracak tarif: Türk kahvesini böyle içen tiryakisi olacak;

MALZEMELER

▪ 2 tatlı kaşığı Türk kahvesi (taze çekilmiş harika olur)

▪ 2 fincan su (kullandığınız fincana göre)

▪ Şeker (isteğe bağlı)

3 | 4
Köpüğü fincandan taşıracak tarif: Türk kahvesini böyle içen tiryakisi olacak;

YAPIM AŞAMASI

İki kişilik bol köpüklü Türk kahvesi yapmak için önce cezveye iki fincan soğuk suyu ekleyin üzerine 2 tatlı kaşığı Türk kahvesi ve isteğe bağlı olarak şeker ekleyin (1 tatlı kaşığı şekerli, 2 tatlı kaşığı orta, 3 tatlı kaşığı şekersiz). Cezveyi ocağa koyup orta ateşte karıştırmadan ısıtmaya başlayın.

Kahve kaynamaya başladığında yükselen köpüğü bir kaşıkla alıp fincana paylaştırın. Kahveyi tekrar kaynamaya bırakın. Kaynadığında tekrar ocağı kapatıp köpüğü alın ve bu işlemi bir kez daha tekrarlayın. Son olarak kahve kaynamaya başlayınca cezveyi ocaktan alıp kahveyi fincana dökün. Bol köpüklü kahveniz hazır.

Afiyet olsun...

4 | 4
Köpüğü fincandan taşıracak tarif: Türk kahvesini böyle içen tiryakisi olacak;

PÜF NOKTASI

Bol köpüklü Türk kahvesi hazırlamanın en önemli püf noktalarından biri soğuk su kullanmak ve kahve ile suyu cezveye eklerken karıştırmamak. Cezveye malzemeleri ekledikten sonra karıştırmadan ocağa koymalısınız. Kahveyi orta ateşte yavaşça kaynatmak da çok önemlidir çünkü yüksek ısıda kahve hızlıca kaynar ve köpük oluşumu engellenir. Kahve kaynamaya başlayınca yükselen köpüğü dikkatlice bir kaşıkla alıp her fincana paylaştırarak bol köpüklü fincanlar elde edebilirsiniz.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.