Türk kültürünün önemli sembollerinden biri olan Türk kahvesi hem lezzeti hem de kokusuyla hayran bırakıyor. Özellikle bol köpüklü pişirilip bir de yanına çifte kavrulmuş lokum servis edildiğinde güne ekstra keyif katıyor. Peki, bol köpüklü Türk kahvesi hazırlamanın püf noktası nedir? İşte bilmeniz gerekenler...
☕ MALZEMELER ☕
▪ 2 tatlı kaşığı Türk kahvesi (taze çekilmiş harika olur)
▪ 2 fincan su (kullandığınız fincana göre)
▪ Şeker (isteğe bağlı)
YAPIM AŞAMASI
İki kişilik bol köpüklü Türk kahvesi yapmak için önce cezveye iki fincan soğuk suyu ekleyin üzerine 2 tatlı kaşığı Türk kahvesi ve isteğe bağlı olarak şeker ekleyin (1 tatlı kaşığı şekerli, 2 tatlı kaşığı orta, 3 tatlı kaşığı şekersiz). Cezveyi ocağa koyup orta ateşte karıştırmadan ısıtmaya başlayın.
Kahve kaynamaya başladığında yükselen köpüğü bir kaşıkla alıp fincana paylaştırın. Kahveyi tekrar kaynamaya bırakın. Kaynadığında tekrar ocağı kapatıp köpüğü alın ve bu işlemi bir kez daha tekrarlayın. Son olarak kahve kaynamaya başlayınca cezveyi ocaktan alıp kahveyi fincana dökün. Bol köpüklü kahveniz hazır.
Afiyet olsun... ☕
PÜF NOKTASI
Bol köpüklü Türk kahvesi hazırlamanın en önemli püf noktalarından biri soğuk su kullanmak ve kahve ile suyu cezveye eklerken karıştırmamak. Cezveye malzemeleri ekledikten sonra karıştırmadan ocağa koymalısınız. Kahveyi orta ateşte yavaşça kaynatmak da çok önemlidir çünkü yüksek ısıda kahve hızlıca kaynar ve köpük oluşumu engellenir. Kahve kaynamaya başlayınca yükselen köpüğü dikkatlice bir kaşıkla alıp her fincana paylaştırarak bol köpüklü fincanlar elde edebilirsiniz.