Bayramlar, sevdiklerimizle bir araya geldiğimiz, tatlı sohbetlerin ve eşsiz lezzetlerin buluştuğu değerli zamanlardır. Özellikle bayram tatlıları, kalabalık sofraların ikramlarının başında gelir. "Ramazan Bayramı hangi tatlıyı yapsam?" diye düşünenler kağıt ve kalemleri hazırlasın. İşte tam kıvamında pastane usulü şekerpare tarifi.
250 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
1 su bardağı irmik
2 su bardağı un
1/2 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilin
1 çimdik tuz
1/2 su bardağı süt
Şerbeti Hazırlayın: Öncelikle şerbeti hazırlayarak soğumaya bırakmalısınız. Bir tencereye suyu ve toz şekeri ekleyin. Şeker eriyene kadar karıştırın ve kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika kadar kaynatın. Ardından limon suyunu ekleyin ve ocaktan alın. Şerbeti oda sıcaklığında soğumaya bırakın.