Harvard Health Publishing'in yayımlanan bir makaleye göre, açlık krizlerini önlemek için kan şekerinin dengelenmesi ve sağlıklı beslenmenin benimsenmesi büyük önem taşıyor.
Kan şekerinin ani dalgalanmaları açlık krizlerinin başlıca nedenlerinden biridir. Bu nedenle glisemik indeksi düşük besinler tüketmek önemlidir.
Beyaz ekmek ve rafine karbonhidratlardan kaçının.
Tam tahıllı ekmek, bulgur, kinoa gibi kompleks karbonhidratlara yönelin.
Sebze, meyve ve baklagil tüketimini artırın.
Krom minerali, insülin direncini azaltarak kan şekeri dengesini sağlamaya yardımcı olur. Günlük 200-400 mcg krom takviyesi almak, açlık krizlerini önlemeye yardımcı olabilir. Ancak takviye kullanmadan önce mutlaka bir uzmana danışın.
Stres altındayken vücut kortizol hormonu salgılar ve bu durum açlık krizlerini tetikleyebilir. Stresi azaltmak için;
Meditasyon ve nefes egzersizleri yapabilirsiniz.
Yeterli uyku almaya özen gösterebilirsiniz.
Yoğun stres altındayken bilinçsiz atıştırmadan kaçınabilirsiniz.
Uzun süre aç kalmak, kan şekerinde dengesizliklere neden olarak ani açlık krizlerine yol açabilir. İdeal ara öğünler için;
Protein ve sağlıklı yağ içeren yoğurdu, badem veya cevizle destekleyin.
Lif oranı yüksek meyve ve sebzeler tüketin.
Düşük kalorili ancak tok tutan seçenekleri tercih edin.