Kadraj
Kadraj Galeri Kadraj İkon Çanakkale'nin yöresel lezzetleri: Ovmaç çorbası nasıl yapılır?

Çanakkale'nin yöresel lezzetleri: Ovmaç çorbası nasıl yapılır?

Her yörenin kendine has lezzetleri ve yemek kültürü bulunur. Çanakkale yöresi de meşhur çorbaları ve yemekleri ile tanınmaktadır. İftar menülerinize sıcacık bir dokunuş katacak, geleneksel mutfağın en özel çorbalarından biri olan 'Ovmaç Çorbası' besleyici ve doyurucu tarifiyle sofralarınızı şenlendirecek. İşte yapımına ilişkin püf noktalar.

Giriş Tarihi: 18.03.2025 14:04
Çanakkale’nin yöresel lezzetleri: Ovmaç çorbası nasıl yapılır?

18 Mart 2025 iftar saati yaklaşmak üzere. İstanbul, Ankara, Eskişehir, İzmir, Antalya ve diğer şehirlerde iftara kısa bir süre kala menü araştırması yapılıyor. Siz de sıcacık, besleyici ve geleneksel bir lezzet arıyorsanız, Ovmaç Çorbası tam size göre! Anadolu'nun sevgiyle yoğrulmuş bu enfes çorbası, hem pratik yapımı hem de doyurucu lezzetiyle sofralarınıza nostaljik bir dokunuş katacak. Çanakkale yöresel yemekleri arasında yer alan lezzetin pişirme sırlarını Sofra Dergisi'nde yer alan tarife göre bir araya getirdik.

Çanakkale’nin yöresel lezzetleri: Ovmaç çorbası nasıl yapılır?

Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3-4 yemek kaşığı sıcak su
  • 5 su bardağı su
  • 1 su bardağı tavuk suyu (isteğe bağlı)
  • 1 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
Çanakkale’nin yöresel lezzetleri: Ovmaç çorbası nasıl yapılır?

Yapılışı

Hamurun Hazırlanışı:

Geniş bir kaba unu alın, üzerine yumurtayı kırın ve tuzu ekleyin. Sıcak suyu azar azar ilave ederek ve avuç içinde ovarak minik hamur kırıntıları oluşturun. Hamurların pirinç tanesi büyüklüğünde olması önemli.

Çanakkale’nin yöresel lezzetleri: Ovmaç çorbası nasıl yapılır?

Çorbanın Kaynatılması:

Bir tencereye suyu ve tavuk suyunu alın. Tereyağını ekleyip kaynamaya bırakın.

Kaynadığında içine rendelenmiş sarımsağı ekleyin.

Çanakkale’nin yöresel lezzetleri: Ovmaç çorbası nasıl yapılır?

Hamurların Eklenmesi:

Kaynayan suya hazırladığınız minik hamur parçalarını azar azar ekleyin.

Bu esnada çorbanın topaklanmaması için sürekli karıştırın.

Hamurlar yumuşayana kadar yaklaşık 10 dakika kısık ateşte pişirin.

  • Künye
  • Gizlilik Bildirimi
  • İnternet Reklam
  • E-Gazete
  • Arşiv
  • RSS
  • Özgün Haberler
  • Çok Konuşulan Haberler
  • Popüler Haberler
  • Haber
  • Son Dakika Haberleri
  • Yazarlar
  • Anasayfa
  • Son Dakika
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Spor
  • Dünya
  • Magazin
  • Yaşam
  • Kadraj
  • Resmi İlanlar
  • Televizyon
  • Memurlar
  • SGK
  • Yazarlar
  • Galeri
  • Takvim Tv
  • Canlı Yayın
  • Namaz Vakitleri
  • ZTK
  • Bugünkü Takvim
  • BİZE ULAŞIN