Kış aylarına yakışan enfes bir kurabiye tarifimiz var. Üstelik bu tarif ne bayatlıyor ne de dağılıyor... Kağıt ve kalemler hazırsa başlayabiliriz! İşte kokusu mutfağı saracak, komşuların tarif için kapınızı çalacağı o kurabiye...
🍪 MALZEMELER 🍪
200 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı kahverengi şeker (isteğe bağlı, daha yoğun tat için)
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı vanilin
2,5 su bardağı un
1/2 tatlı kaşığı karbonat
1/2 tatlı kaşığı tuz
200 g çikolata (bitter ya da sütlü, istediğiniz türde olabilir)
1 su bardağı yulaf (isteğe bağlı, çıtırlık için)
1/2 su bardağı ceviz ya da fındık (isteğe bağlı)
🍩 TARİFİN YAPILIŞI 🍩
Tereyağını, şekeri ve yumurtaları çırpın ardından un, karbonat ve tuzu karıştırarak ekleyin. Çikolata parçalarını, yulafı ve isteğe bağlı ceviz veya fındığı da hamura ilave edip iyice karıştırın. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tepsiye yerleştirin.
Fırını 175°C'de ısıtın ve kurabiyeleri 10-12 dakika pişirin. Kurabiyeler altın rengini aldığında fırından çıkarın birkaç dakika soğumalarını bekledikten sonra tel ızgaraya alıp tamamen soğutun. Hava almayan bir kapta saklayarak taze tutabilirsiniz.
PÜF NOKTA
🍪 Hamuru hazırladıktan sonra en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Bu, kurabiyelerin şekil almasını kolaylaştırır ve pişerken yayılmasını engeller.
🍪 Eğer pişen kurabiyelerin daha uzun süre taze kalmasını isterseniz kurabiyeleri hava almayan bir kaba koyabilirsiniz.
🍪 Yulaf, kurabiyelere çıtır bir doku kazandırır fakat yulaflı olmayan bir versiyon da tercih edebilirsiniz.