Sıcak yaz günlerinde serinlemenin en keyifli yollarından biri mis gibi limonata içmek. Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla beraber pratik yemek tarifleri ve alternatif içecekler ev hanımları tarafından araştırılıyor. Çoğu zaman kafelerde içtiğimiz kadar lezzetli olmayan limonatanın gizli sırrı belli oldu. Peki buz gibi limonata nasıl yapılır? İşte tarifi…
Limonatanın lezzetini artırmak için şeker ve su dengesine dikkat edilmesi gerekiyor. Ayrıca, tazeliği korumak için limon kabuğunun aroması da büyük bir fark oluşturuyor. Peki Orjinal limonata nasıl yapılır? İşin sırrı yalnızca limonda değil, malzemelerin doğru oranında ve gizli dokunuşlarda saklı!
EVDE BUZ GİBİ LİMONATA TARİFİ
🌞 Yaz aylarında serinlemenin en doğal ve en lezzetli yollarından biri şüphesiz ki limonatadır. Ancak evde yapılan limonata, çoğu zaman kafelerde içtiğimiz o mükemmel kıvamı yakalayamaz. İşte, limonun tüm aromasını ortaya çıkaran ve şeker dengesini mükemmel hale getiren tarif... ⤵
LİMONATANIN MALZEMELERİ
🍋 3/4 bardak şeker
🍋 1 bardak su
🍋 1 bardak limon suyu
🍋 3-4 bardak soğuk su
🍋 buz
İşin sırrı malzemelerin uyumunda saklı
✔️ Limonun kabuğundaki mucize: Limonları iyice yıkayın ve kabuklarını ince rendeleyin. Ardından, bu rendelenmiş kabukları toz şekerle ovalayın. Bu yöntem, limonun doğal esansını ortaya çıkararak limonatanıza yoğun bir aroma katıyor.
✔️ Şekerin kristalleşmesini önleyin: 1 su bardağı sıcak suyun içine toz şekeri ekleyin ve tamamen eriyene kadar karıştırın. Bu adım, limonatanızın içinde şekerin tane tane kalmasını engelleyerek pürüzsüz bir içim sağlar.
✔️ Limon suyu taptaze olmalı: Limonları ortadan ikiye kesin ve suyunu iyice sıkın. Daha berrak bir kıvam için süzgeçten geçirebilirsiniz. Ancak, posalar da limonatanın lezzetini artırdığı için tercihe göre bırakabilirsiniz.
✔️ Aromaların mükemmel dengesi: Limon suyu, hazırladığınız şeker şerbeti ve rendelediğiniz limon kabuklarını geniş bir sürahiye alın. Üzerine 1 litre soğuk su ekleyerek iyice karıştırın. Limonatanızın daha yoğun bir aromaya sahip olması için en az 30 dakika dinlenmeye bırakın.