Kalsiyum, protein ve iyi yağ asitleri bakımından zengin içeriğiyle dikkat çeken manda kaymağına ilgi her geçen gün artıyor. Aydın'da üreticiler, bakımı özen isteyen mandalardan elde ettikleri kaymağı talebe yetiştiremiyor. Kas ve kemik sağlığından bağışıklık sistemine kadar pek çok faydası bulunan bu doğal ürün, sofraların vazgeçilmez lezzeti haline geldi.
"TALEP VAR, MANDA YOK!"
63 yaşındaki üretici Erdal Özkan, çiftliklerinde manda kaymağına olan ilgiyi şöyle anlatıyor:
"Manda ilgi isteyen bir hayvan. Gençler kokusundan dolayı bakmak istemiyor. Oğlumun da mandaları var ama yine de taleplere yetişemiyoruz. 2006'dan beri hiç kaymak yetiştirebildiğimiz bir gün olmadı. Daima yok satıyoruz."
Ziyaretli Mahallesi'nde bakımı zahmetli koşullarda yetiştirilen mandalar, sağlıklı ve besleyici sütleriyle değer kazanıyor. Manda kaymağı, üstün besin değeri ve eşsiz aromasıyla sofraların vazgeçilmezi haline geldi.
MANDA SÜTÜNDEN YAPILAN KAYMAK NEDEN BU KADAR KIYMETLİ?
Manda sütü, inek sütüne göre çok daha yüksek oranda kalsiyum, protein ve yağ içeriyor. Bu zengin içeriği sayesinde kaymak üretiminde kullanıldığında daha yoğun kıvamlı, daha lezzetli ve daha besleyici bir ürün ortaya çıkıyor.
🦴 1. Kas ve Kemik Sağlığını Destekliyor
Manda kaymağı, zengin kalsiyum ve protein içeriği sayesinde özellikle çocuklar, sporcular ve kemik erimesi riski taşıyan bireyler için güçlü bir destek sunuyor. Kas yapımını hızlandırıyor, kemik sağlığını korumaya yardımcı oluyor.