MasterChef'te ceket kazandırmıştı! Pide ustalarını kıskandıran çıtır çıtır lahmacun tarifi

Evinizden dışarıya çıkmadan tıpkı restoranlardaki gibi çıtır çıtır lahmacun yemek istiyorsanız sizin için harika bir tarifimiz var. Üstelik bu tarif MasterChef'te ceket kazandırmıştı! İşte tam kıvamında çıtır kıtır lahmacun tarifi...
Giriş Tarihi: 18.12.2024 16:43 Güncelleme Tarihi: 18.12.2024 16:43
1 | 6

Pide ustalarını kıskandıracak enfes bir lahmacun tarifi hazırladık. Evinizden dışarıya çıkmadan mutfağınızda pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz lahmacun tarifi için kağıt ve kalemler hazırlansın. Üstelik bu tarif MasterChef'te ceket kazandırmıştı. İşte kokusu tüm evi saran çıtır çıtır lahmacun tarifi...

2 | 6

🍅 MALZEMELER 🍅

HAMUR İÇİN:

1 su bardağı ılık su

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 paket kuru maya (10 gr)

2 yemek kaşığı zeytinyağı

3 su bardağı un (yavaşça ekleyebilirsiniz, kıvamına göre)

Yarım su bardağı ılık su (gerekiyorsa)

3 | 6

İÇ HARCI İÇİN:

300 gr dana kıyma

1 adet soğan (rendeleyin veya çok ince doğrayın)

2 adet domates (rendelenmiş ya da ince doğranmış)

1 adet kırmızı biber (ince doğranmış)

1/2 demet maydanoz (doğranmış)

1 yemek kaşığı salça

1 tatlı kaşığı pul biber

1 tatlı kaşığı kimyon

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı karabiber

Zeytinyağı (sızma)

4 | 6

YAPILIŞI

Hamuru Hazırlama:

Bir kaba ılık suyu, şekeri ve mayayı ekleyip karıştırın ve yaklaşık 5 dakika bekletin. Mayanın aktifleşmesi için bu süre önemlidir. Ardından tuz, zeytinyağı ve azar azar unu ekleyin. Hamuru yoğurmaya başlayın. Pürüzsüz ve elastik bir kıvam elde edene kadar yoğurun. Hamurun yumuşak ve hafif yapışkan olması önemli. Gerekirse bir miktar daha un ekleyebilirsiniz. Hamuru top haline getirin, üzerini nemli bir bezle örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.

5 | 6

İç Harcı Hazırlama:

Kıymayı geniş bir kaba alın üzerine rendelenmiş soğan, doğranmış domates, biber ve doğranmış maydanozu ekleyin. Ardından salça, pul biber, kimyon, tuz ve karabiberi de ekleyip karıştırın. Tüm malzemeleri iyice karıştırarak homojen bir karışım elde edin. İsterseniz karışıma biraz zeytinyağı da ekleyerek harcı daha lezzetli hale getirebilirsiniz.

6 | 6

VE FİNAL!

Lahmacunları Hazırlama ve Pişirme:

Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp un serpilmiş bir zemine alın. Merdane ile hamurları ince bir şekilde açın. Hamurun çok ince olması lahmacunun gevrek olmasını sağlar. Açtığınız hamurun üzerine hazırladığınız iç harcı ince bir tabaka halinde yayın. Fırınınızı 250°C'ye ısıtın ve fırın tepsisini içerisine yerleştirin. Lahmacunları fırına koyup 7-10 dakika kadar pişirin. Hamur altın rengi ve hafif çıtır olana kadar pişirmeye devam edin. Fırından çıkan lahmacunları sıcak olarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.