Meğer Kayserililerin sır gibi sakladığı tarif buymuş! Lezzeti damak çatlatan mantı yapımı

Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Kayseri mantısı, minik taneleri ve yoğun lezzetiyle sofraların baş tacı! Her bir kaşığında 40 adet mantıyı sığdırma ustalığıyla nam salan bu geleneksel yemek hem yapımıyla hem de tadıyla ayrı bir keyif sunuyor. İşte size adım adım, evinizde kolaylıkla yapabileceğiniz Kayseri mantısı tarifi!
Giriş Tarihi: 03.01.2025 23:51 Güncelleme Tarihi: 03.01.2025 23:51
1 | 6

Bir kaşığa 40 tane sığdırılan efsane lezzet Kayseri Mantısı nasıl yapılır, bugün onu paylaşacağız. İncecik hamuru, lezzet dolu iç harcı ve üzerindeki nefis sosuyla sofraların yıldızı olan bu geleneksel tarif sizi Anadolu'nun lezzet dolu dünyasında bir yolculuğa çıkaracak. İşte adım adım Kayseri mantısı yapımı...

2 | 6

MALZEMELER

Hamur için:

3 su bardağı un

1 adet yumurta

1 tatlı kaşığı tuz

1 su bardağı su (yavaşça ekleyerek kontrol edin)

İç harcı için:

250 gr dana veya kuzu kıyma

1 adet orta boy soğan (rendelenmiş)

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

3 | 6

Üst kısmı için:

2 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

1 kase yoğurt

2 diş sarımsak (ezilmiş)

Servis için:

1 tatlı kaşığı nane (isteğe bağlı)

Sumak (isteğe bağlı)

4 | 6

YAPILIŞI

Hamurun Hazırlanması:

Geniş bir kaba un, tuz ve yumurtayı koyun. Yavaşça suyu ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Hamuru streç filme sararak 20-30 dakika dinlendirin.

İç Harcın Hazırlanması:

Kıymayı, rendelenmiş soğanı, tuz ve karabiberi bir kaba alıp iyice karıştırın.

Hamurun Açılması:

Dinlenen hamuru un serpilmiş tezgahta incecik olacak şekilde açın. Açtığınız hamuru 2 cm büyüklüğünde karelere kesin.

5 | 6

Mantıların Hazırlanması:

Her bir karenin ortasına küçük bir parça kıymalı harç koyun. Hamurun köşelerini birleştirip sıkıca kapatın.

(Kayseri mantısında küçük ve kapalı olması tercih edilir.)

Pişirme:

Büyük bir tencerede su kaynatın ve tuz ekleyin. Hazırladığınız mantıları kaynar suya atarak 10-12 dakika kadar haşlayın.

6 | 6

Sosu hazırlayalım:

Küçük bir tavada tereyağını eritip kırmızı toz biberi ekleyin. Hafifçe köpürene kadar karıştırıp ocaktan alın.

VE FİNAL!

Mantıları kevgirle süzüp servis tabaklarına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı sos gezdirin. Dilerseniz nane ve sumak serpiştirerek servis edin.

Afiyet olsun! 😊

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.