Pamuk gibi kazandibi: Çay saatinin yeni yıldızı

Tatlı denince akla ilk gelen lezzetlerden biri olan kazandibi, bu kez pamuk gibi dokusuyla çay saatlerinin başrolünde! Geleneksel tariften biraz daha farklı ama lezzetini ikiye katlayan bu özel tarif, hem hafifliğiyle hem de ağızda dağılan kıvamıyla damakları şenlendirecek. Üstelik yapımı da düşündüğünüzden çok daha kolay! İşte tarif sırları...

Giriş Tarihi: 20.03.2025 16:14 Güncelleme Tarihi: 20.03.2025 16:14
1 | 5
Pamuk gibi kazandibi: Çay saatinin yeni yıldızı

Çay saatlerinize hafif ve lezzet dolu bir dokunuş katmaya ne dersiniz? Geleneksel kazandibinin o enfes karamelize lezzetini, pamuk gibi bir kıvamla buluşturan bu özel tarif, tatlı keyfinizi zirveye taşıyacak! Üstelik yapımı da düşündüğünüzden çok daha pratik. İşte tam kıvamında pamuk gibi kazandibi tarifi!

2 | 5
Pamuk gibi kazandibi: Çay saatinin yeni yıldızı

Kazandibi Tarifi

🔸 Hazırlık Süresi: 10 dakika
🔸 Pişirme Süresi: 20 dakika
🔸 Toplam Süre: 30 dakika
🔸 Porsiyon: 6-8 kişilik

3 | 5

Malzemeler

  1. 1 litre süt
  2. 1 su bardağı toz şeker
  3. 1 çay bardağı buğday nişastası
  4. 3 yemek kaşığı un
  5. 1 paket vanilin
  6. 1 yemek kaşığı tereyağı
  7. 2 yemek kaşığı pudra şekeri (tepsiyi karamelize etmek için)
4 | 5

Yapılışı:

1️⃣ Karamel tabanını hazırlayın: Orta boy bir tepsinin tabanına pudra şekerini eşit şekilde serpin. Ocağın üzerine yerleştirip kısık ateşte şekeri hafifçe karamelize edin. Rengi dönmeye başlayınca ocaktan alın.

2️⃣ Muhallebiyi pişirin: Bir tencerede süt, toz şeker, un ve nişastayı sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Kaynamaya yakın vanilin ve tereyağını ekleyerek iyice yedirin.

5 | 5

3️⃣ Birleştirme aşaması: Muhallebiyi hazırladığınız karamel tabanının üzerine dökün ve spatula ile düzleştirin. Tepsiyi ocakta kısık ateşte çevirerek altının hafifçe kızarmasını sağlayın.

4️⃣ Soğutma ve servis: Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. Servis ederken spatula yardımıyla rulo şeklinde sararak tabağa alın.

Püf Noktası: Eğer kazandibinizin kıvamının daha yumuşak olmasını istiyorsanız süt miktarını biraz artırabilirsiniz.

Fotoğraflar: Sosyal Medya