Regaip Kandilinin manevi huzurunu paylaşmak isteyenler için lezzetli bir tarif önerimiz var. Kolayca hazırlayabileceğiniz bu lezzet ile evinizin bereketli sofrasına komşularınızı ortak edebilirsiniz. İşte yağ çekmeyen, yumuşacık kandil pişisi tarifi...
MALZEMELER
2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı şeker
1 çay buzunun kabartma tozu
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı sirke (yağ çekmesini engellemek için)
Kızartmak için sıvı yağ
YAPILIŞINA GEÇELİM
(1. ADIM)
Geniş bir karıştırma kabı alın. Ortasını havuz gibi açın. Kasenin içine tuzu, şekeri, kabartma tozunu, yoğurdu ve sirkeyi ekleyin. Tüm malzemeleri yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerini streç filmle kapatarak odayı 15-20 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
(2. ADIM)
Dinlenmiş hamuru tezgaha alın ve 6 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı avuç içinde yuvarlayarak düzgün bezeler haline getirin. Bezeleri un serpilmiş bir zeminde merdane veya oklava yardımıyla açacağız. Çay tabağı büyüklüğünde yuvarlak ve orta büyüklükte olacak şekilde yapabilirsiniz.
(3. ADIM)
Derin bir tencerede bol miktarda sıvı yağı kızdırın. Yağın yeterince kızgın olup olmadığını anlamak için bir kürdan batırabilirsiniz. Eğer kürdan etrafındaki parçacıklar birikiyorsa yağ yeterince kızgın anlamına gelir.
Hazırladığınız hamurları dikkatli bir şekilde yağa bırakın. Bezeler altın sarısı bir renk alana kadar kızartın. Pişileri kızartırken çok sık çevirmeye özen gösterin, böylece daha az yağ çekerler.
VE FİNAL!
Kızaran pişileri kağıt havlu serili bir tabağa alarak fazla yağını süzdürün. Sıcak veya ılık olarak servis edin. Yanına eşlikçi olarak kahvaltılık soslar ve yeşillik ekleyebilirsiniz.
YAKLAŞIN! Biraz Püf Noktalarından Söz Edelim
Tarife sirke eklemek önemli. Böylece pişilerin yağ çekmesini engelleyebilirsiniz.
Hamuru çok ince açmayın böylece daha puf puf bir doku elde edilebilir.
Kızartma işlemi esnasında yağı sürekli yüksek ateşte bırakmayın. Orta ateş he zaman daha iyi sonuç verecektir.
AFİYET OLSUN! 😊