Kıvamına hayran kalacağınız lezzetli mi lezzetli bir humus tarifi hazırladık. İster çıtır çıtır ekmeğin üzerine sürün ister havuç dilimleriyle tüketin isterseniz dip sos olarak misafilerinize servis edin. İşte tarif detayları...
👉 ENFES HUMUS TARİFİ 👈
MALZEMELER
1 su bardağı nohut (isteğe göre 1 kutu hazır nohut da kullanılabilir)
2 yemek kaşığı tahin (iyi kalitede)
2 yemek kaşığı zeytinyağı (veya biraz daha fazla)
1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
1 limonun suyu
1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
1/2 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı su (gerektiği kadar)
Bir tutam pul biber veya zeytinyağında kızarmış susam (üzeri için)
HAZIRLIK AŞAMASI
1
Haşlanmış nohutları mutfak robotuna alın. Daha pürüzsüz bir kıvam için nohutların kabuklarını soyabilirsiniz. Tahini ve limon suyunu ekleyerek robotu çalıştırın. Bu aşama kıvamı kremsi yapmak için önemlidir.
2
Sarımsak, kimyon, tuz ve zeytinyağını ekleyin. Püre haline getirin. Robot çalışırken soğuk suyu azar azar ekleyerek istediğiniz kıvama getirin. İyice pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar robotu çalıştırmaya devam edin.
3
SERVİS
Humusu bir tabağa alın ve kaşıkla orta kısmını hafif çukurlaştırın. Üzerine zeytinyağı gezdirin, pul biber ve maydanoz ile süsleyin. Nohut taneleriyle karışımın üstüne dekor yapabilirsiniz.
💎
PÜF NOKTALARI
• Nohut kabuklarını soymak humusun pürüzsüz ve ipeksi bir kıvam almasını sağlar.
• Tahin miktarını damak zevkinize göre artırabilirsiniz.
• İsteğe bağlı olarak üzerine karamelize soğan veya kızarmış çam fıstığı ekleyerek farklı bir lezzet yaratabilirsiniz.