Ne lahana ne asma yaprağı asıl bu tarif sofralarda lezzet şöleni estirecek! Tarif detayları için sizi aşağıya alalım.
MALZEMELER
6-7 adet kalın pırasa (yaprakları uzun olmalı)
1 su bardağı pirinç
1 adet büyük soğan (ince doğranmış)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı sumak veya 1 yemek kaşığı limon suyu
1 çay bardağı su
YAPIM AŞAMASI
Pırasaları uzunlamasına kesin ve yapraklarını dikkatlice ayırın. Kaynar tuzlu suda yaprakları 2-3 dakika haşlayın, yumuşadıktan sonra süzgece alın ve soğumaya bırakın.
İÇ HARCI HAZIRLAYALIM
Bir tavaya zeytinyağını ekleyin ve doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavurun. Salçaları ekleyip karıştırın. Pirinci, baharatları ve limon suyunu ekleyin. Son olarak suyu ilave edip karıştırarak iç harcı hazırlayın. Pirinçlerin hafif şişmesi için 5 dakika kadar pişirin.
SARMA AŞAMASINA GEÇELİM
(İNCE İNCE SARMAYA DİKKAT!)
Pırasa yapraklarının geniş kısmına 1 tatlı kaşığı kadar iç harç koyun ve kenarlarını kapatarak rulo şeklinde sarın. Sardığınız yaprakları bir tencereye sıkıca dizin.
PİŞİRELİM!
Sarmaların üzerine biraz zeytinyağı gezdirin ve üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ekleyin. Üzerine bir tabak kapatıp orta ateşte yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
VE FİNAL!
(SERVİS AŞAMASI)
Sarmalar piştikten sonra ılık veya soğuk olarak servis edin. Yanında süzme yoğurtla harika gider!
Afiyet olsun! 😊