Tezgahtan yeni satın aldığınız taptaze hamsileri altın renginde ve çıtır çıtır bir lezzete dönüştürmek düşündüğünüzden de kolay! Mutfağınızda kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif hem pratikliği hem de enfes tadıyla sofralarınızı şölene çevirecek. Aileniz ve sevdikleriniz için keyifli bir akşam yemeği hazırlamak istiyorsanız yapımı basit, lezzeti zirvede olan bu tarifi mutlaka not edin deriz. Üstelik bu tarif MasterChef yaratıcılık etabında hazırlanmıştı. Vakit kaybetmeden detaylara geçelim...
MALZEMELER
1 kg temizlenmiş hamsi
1 su bardağı mısır unu
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Kızartmak için ayçiçek yağı
🐟
Hazırlık ve pişirme
Başlangıç adımında hamsilerin içini iyice temizleyin, bol suyla yıkayın ve kağıt havluyla fazla suyunu alın. Bu adım hamsilerin daha çıtır olmasını sağlayacak.
🐟
Hamsiler mısır unuyla buluşsun
Mısır ununu geniş bir tabağa alın. İçine tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Süzülen hamsileri tek tek mısır ununa bulayın. Fazla unu silkeleyerek hamsileri hazır hale getirin.
🐟
Hamsilere biraz renk katalım!
Tavaya bolca sıvı yağ koyup iyice ısıtın. Yağın yeterince kızgın olduğundan emin olun böylece hamsiler yağ çekmez.
🐟
Fazla yağını süzelim
Unlanan hamsileri tavaya sıralayın ve orta ateşte her iki tarafını altın rengini alana kadar kızartın. Çevirirken dikkatli olun ki hamsiler dağılmasın. Kızaran hamsileri kağıt havlu serili bir tabağa alın ve fazla yağını süzdürün.
🐟
VE FİNAL!
Hamsilerinizi limon dilimleri ve yanında sıcacık mısır ekmeğiyle servis edin. Yanına bir de mevsim yeşilliklerinden oluşan bir salata eklediğinizde nefis bir öğün sizi ve sevdiklerinizi bekliyor!
Şimdiden afiyet olsun!