Haftanın final bölümüyle izleyici ile buluşan Gelinim Mutfakta yarışmasında günün lezzeti "incir pasta" seçildi. Evde yeni tarifler denemeyi sevenler incir pasta yapımını araştırmaya başladı. Peki Gelinim Mutfakta incir pasta tarifi nasıl hazırlanır? İhtiyacımız olan malzemeler neler? İşte tarife dair bilmeniz gereken püf noktalar...
MALZEMELER
8 adet kuru incir
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 avuç fındık içi
1 çay bardağı süt
3 yumurta
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Muhallebi için:
4 su bardağı süt
2 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı un
5 yemek kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
1 poşet toz sade krem şanti
Şerbeti için:
1.5 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı kahve
4 çorba kaşığı şeker
Üzeri İçin:
Hindistan cevizi
NASIL YAPILIR?
Gelinim Mutfakta final bölümünde hazırlanan incir pasta tarifi için önce yumurta ve şekeri çırpın. Ardından karşıma süt ekleyin. İncirleri ıslatıp küçük küçük doğrayın. Un, tarçın, kabartma tozu ve vanilya ekleyip karıştırın. İncirlerle fındıkları ekleyip harcı tekrar karıştırın. Yağlanmış fırın kabına kek harcını döküp pişirin. Muhallebi için süt, şeker, un ve nişastayı çırpın. Kaynayınca tereyağı ve vanilya ekleyin. Şerbeti için su, kahve ve şekeri çırpın. Kekin üzerine gezdirin. Ardından muhallebiyi döküp ikinci katı hazırlayın. Üzerini cevizle süsleyip servis edin. Afiyet olsun.