Alain Delon ötenazi yaptırdı mı? Alain Delon öldü mü, yaşıyor mu? Alain kaç yaşında, gençliği ve son hali nasıl?

"Alain Delon, ötanazi yaptırarak hayata veda etti" haberleri ile sevenlerini üzmüştü. Delon, Geçtiğimiz haftalarda "yaşlanmak kötü bir şey, ötanazi istiyorum" dediğine dair haberlerle gündemdeydi. Peki, Alain Delon öldü mü, yaşıyor mu? Alain Delon ötenazi yaptırdı mı? Alain kaç yaşında, gençliği ve son hali nasıl?

Giriş Tarihi :09 Nisan 2022 , 09:15 Güncelleme Tarihi :09 Nisan 2022 , 09:15
Alain Delon ötenazi yaptırdı mı? Alain Delon öldü mü, yaşıyor mu? Alain kaç yaşında, gençliği ve son hali nasıl?

İÇİNDEKİLER

Alain Delon hakkında aramalar hız kazandı. Dünyaca ünlü 86 yaşındaki oyuncu Alain Delon ötenazi ve ölüm haberleriyle gündeme geldi. Sosyal medya ve birçok haber sitesinde Delon'un, İsviçre'de ötenazi yaptırarak hayata veda ettiği iddia edildi. Peki, Alain Delon öldü mü? Alain Delon ötenazi yaptırdı mı? Alain kaç yaşında, gençliği ve son hali nasıl?

Alain Delon'un oğlu Alain Fabien Delon'un sosyal medya paylaşımıyla ölüm iddialarını yalandı. Babasının ölmediğini belirten Alain Fabien Delon, bu ölüm haberinin gerçeği yansıtmadığını " İki haftadır "sözde" dergilerde ve sosyal medya paylaşımlarıma yapılan yorumlarda babamın ötanazi ile hayatına son vermek istediğine dair haberler okuyorum. Bu doğru değil." Sözleriyle dile getirdi.

Alain Delon Kimdir?

Alain Fabien Maurice Marcel Delon 8 Kasım 1935 tarihinde dünyaya geldi. Avrupa'nın en önemli aktörlerinden biri olarak bilinir ve 1960'lardan ve 1970'lerden seks sembollerini ekrana getirdi. Rocco and His Brothers (1960), Plein Soleil (1960), L'Eclisse (1962), The Leopard (1963), The Yellow Rolls-Royce (1965), Lost Command (1966) ve Le Samouraï (1967) gibi filmlerde büyük beğeni topladı. Delon, kariyeri boyunca Luchino Visconti, Jean-Luc Godard, Jean-Pierre Melville, Michelangelo Antonioni ve Louis Malle gibi birçok tanınmış yönetmenle çalıştı. 1999'da İsviçre vatandaşlığını aldı.



Annesi ve babası kendisi daha çocuk yaştayken ayrılmış olduğundan zorlu bir çocukluk geçirmiştir.

Dünyaca ünlü yönetmenlerden Luchino Visconti, Jean-Pierre Melville ve Michelangelo Antonioni gibileriyle çalışma imkânı yakalamıştır.



2006'da İstanbul Film Festivali'ne katılması beklenirken, katılamayacağını son gün açıklayarak, bekleyenleri hayal kırıklığına uğratmıştır. Delon kalp sorunu ile aynı dönemde Tiyatro oyunuda iptal ettirmiştir. Delon oyunculuğu oynayarak öğrenmiş Gabin ve Venturayı ustaları gören bir oyuncudur. General De Gaulle el yazmalarını satın alıp, Invalide müzesine bağışlamıştır. Ayrıca hayvanlara tutku ile bağlı olan oyuncu, Brigitte Bardot'un federasyonun talebi ile Çin Cumhurbaşkanı'na hayvanlara kötü davranılmaması ile ilgili açık mektup yazmıştıır. Anthony, Anouchka, Alain-Fabien adlı 3 çocuğu vardır. Babannesi Korsikalı'dır. Baba tarafı Güney Fransa'dan anne tarafı ise Alsas bölgesindendir. Fransız milliyetçi Le Pen ile dost bir De Gaullecüdür. Büyük bir Resim ve Heykel koleksiyonu olan oyuncu, Douchy adlı köydeki geniş arazisinde hayvanları ile yaşamaktadır. Paris'te yaşamanın hayvanlarla mümkün olmadığından Paris'te yaşayamayacağını belirtmiştir. 2002'de ağır bir depresyon geçiren oyuncu intiharı denemiştir. Gençlere oyuncu olmalarını tavsiye eden oyuncu, Oyunculuğu dünyanın en güzel mesleği olarak nitelendiriyor.