Kurtlar Vadisi'nin ilk Polat Alemdar'ı meğer oymuş! 22 yıl sonra ortaya çıktı!

Kurtlar Vadisi Polat Alemdar karakteriyle yıllar boyunca izleyicileri ekran başına kilitlemişti. Ancak son günlerde dizi hakkında ortaya atılan şaşırtıcı bir iddia, dizi hayranlarını derinden sarsacak nitelikte. İddialara göre, Kurtlar Vadisi'nin yapımcıları Polat Alemdar karakteri için aslında başka bir ismi düşünmüş.

Giriş Tarihi 22 Temmuz 2024, 09:47 Güncelleme Tarihi22 Temmuz 2024, 09:47
Kurtlar Vadisi’nin ilk Polat Alemdar’ı meğer oymuş! 22 yıl sonra ortaya çıktı!

İÇİNDEKİLER

Kurtlar Vadisi, yayınlandığı yıllar boyunca büyük bir beğeni topladı. Dizinin merkezinde yer alan ve izleyicilerin gönlünde taht kuran karakter Polat Alemdar Türk televizyon dizilerinin ikonlarından biri haline geldi. Necati Şaşmaz'ın canlandırdığı Polat Alemdar güçlü duruşu ve etkileyici performansıyla hafızalarda yer etti. Ancak son günlerde gündeme gelen bir iddia dizi hayranları arasında büyük bir şok etkisi yarattı.

İLK TEKLİF O İSME GİTMİŞ

1990'ların sonunda 'Çılgın Bediş' dizisi ile geniş kitlelere adını duyuran Cenk Torun, özellikle dizideki Oktay karakteriyle tanınıyor.

Ancak az bilinen bir gerçek Torun'un bir dönem Kurtlar Vadisi yapımcıları tarafından düşünülen isimler arasında olduğu.

Yapımcılar Torun'a Polat Alemdar rolünü teklif etmiş. Ancak oyuncu, askerlik hizmeti nedeniyle bu teklifi geri çevirmek zorunda kalmış.

Cenk Torun konu hakkında yaptığı açıklamada, Kurtlar Vadisi projesinin kendisine geldiğini doğruladı.

Ancak o dönem asker kaçağı olduğunu ve bedelli askerliğin olmadığı bir dönemde böyle bir projede yer almanın risklerini göze alamayacağını ifade etti.

Peş peşe ortaya atılan iddiaların ardından Cenk Torun bu teklifin hangi rol için olduğunu söylemediklerini açıkladı. Ama iddialar Polat Alemdar olduğu yönündeydi.

Ünlü oyuncu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"O dönem bana bu proje geldiğinde. Ben kesinlikle Polat Alemdar ismini söylemedim. Onu herhalde arkadaşlar öyle uygun görüp yazdılar.

Kurtlar Vadisi projesi geldi bana, düşünür müsün diye sordular. O dönem asker kaçağıydım. O dönem bedelli askerlik yoktu. Okulum daha yeni bitmişti.

Böyle bir durum var, ne yapmalıyız dedim. Eğer asker kaçağı olarak bu projeye başlarsan, setten seni alır götürürler dediler.

O zaman dedim ki; hiç böyle bir riske gerek yok, ben gideyim askerliğimi yapayım.

Askerdeyken dizi başladı hatta askerdeyken diziyi izledim de. Sonra üzüldüm tabi ki ama hangi karakter olacaktım orası soru işareti."