İŞKUR SÇP başvuru sürecinde sona gelindi. Açıköğretim, yüksek lisans ve doktora öğrencileri hariç olmak üzere akademik ortalaması 2 ve üzeri olan bütün üniversite öğrencilerinin başvurabileceği Sosyal Çalışma Programı'nın detayları merak ediliyor. Bu program ile öğrencilere günlük 67 TL ödeme yapılacak. Peki, İŞKUR SÇP başvuru nasıl yapılır? 2019 Sosyal Çalışma Programı ne zaman açıklanır? İşte İŞKUR SÇP ile ilgili tüm detaylar...
İŞKUR SÇP BAŞVURU NASIL YAPILIR?
Sosyal Çalışma Programı'na başvurular 28 Haziran'da sona eriyor. Başvurular İŞKUR'un resmi internet adresi üzerinden gerçekleştirilecek
BAŞVURU YAPABİLMEK İÇİN TIKLAYIN
İŞKUR SÇP NE ZAMAN AÇIKLANIR?
Başvuru sonuçlarının hangi tarihte açıklanacağı konusunda resmi bir açıklama bulunmuyor. Başvuruların tamamlanmasının ardından sonuçların kısa bir süre içerisinde açıklanması bekleniyor.
BURSLAR KESİLECEK Mİ?
Program dolayısıyla katılımcıların KYK bursları/öğrenim kredileri kesilmez. Ancak diğer kurumlardan alınan burslarla ilgili olarak ilgili kurumla görüşülmesi gerekmektedir.
GÜNLÜK 67 TL VERİLECEK!
İŞKUR'un Sosyal Çalışma Programına katılan adaylara günlük ödeme yapılacak ve aynı zamanda sigortaları da gidecektir. Bu kapsamda 3 aylık çalışma dönemine sahip olarak adaylara günlük 67,35 TL verilecek.
Haftada 3 gün çalışacak öğrenciler ayda 12 x 67,35 TL = 808,20 TL ücret alacaklardır.
SÇP NE KADAR SÜRECEK?
SÇP'lerin Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında, 3 ay süreyle düzenleneceğini aktaran Bakan Selçuk, program süresinin öğrencilerin tatil süresince kendilerine zaman ayırabilmeleri maksadıyla haftada 3 gün ile sınırlandırıldığını belirtti.
Bakan Selçuk 'Temmuz ayı itibarıyla başlayacak Sosyal Çalışma Programları ile asıl maksadımız üniversite öğrencisi gençlerimizin iş hayatına girişlerinde en az teknik beceriler kadar önemli olan; takım içinde çalışma, organize olabilme, iletişim kurabilme, analitik düşünme gibi sosyal becerilerini geliştirerek mezun olduktan sonra iş hayatına girişlerini kolaylaştırmaktır. Bu programla öğrencilerimiz toplumsal faydanın yüksek olduğu hizmetlere katılarak iş tecrübesi edinmiş olacaklar' dedi.
Programlardan bu yaz döneminde en fazla 39 gün, öğrencilik hayatı boyunca ise toplamda 90 gün faydalanılabileceğini ifade eden Selçuk, "Kültürel mirasın restorasyonu, korunması ve tanıtılması, kütüphanelerin bakımı ve düzeni, kamu kurumlarının kültürel ve sosyal hizmetlerinin desteklenmesi alanlarında Sosyal Çalışma Programlarını düzenleyeceğiz." dedi.