2019 2. dönem bekçilik sınavı ne zaman? Bekçilik yazılı sınav konuları neler?

Bekçilik yazılı sınavı için geri sayım başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek 2019 2. dönem bekçililk yazılı sınavının tarihi belli oldu. Bekçi olabilme umuduyla uzun süredir sınava hazırlanan adaylar hazırlıklarını tamamladılar. Peki, 2019 2. dönem bekçilik sınavı ne zaman? Bekçilik yazılı sınav konuları neler?

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :22 Ağustos 2019 , 11:38 Güncelleme Tarihi :24 Ağustos 2019 , 13:13
2019 2. dönem bekçilik sınavı ne zaman? Bekçilik yazılı sınav konuları neler?

2019 2. dönem bekçilik yazılı sınavına sayılı günler kaldı. Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde gerçekleştirilen bekçilik sınavı için bekleyişte olan adaylar geçtiğimiz gün sınava nerede gireceklerini öğrendiler. 13 Temmuz'da yapılan sınava katılma hakkını kazanmış adayları kapsayan bu sınavın detaylarını yazımızda derledik. Peki, 2019 2. dönem bekçilik sınavı ne zaman? Bekçilik yazılı sınav konuları neler? İşte ayrıntılar...

2019 2. DÖNEM BEKÇİLİK YAZILI SINAVI NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan kılavuzda yer alan bilgiye göre, sınav 24 Ağustos 2019 Cumartesi günü sat 14,00'da Ankara ve İstanbul'da yapılacak. Sınavda adaylara 100 soruyu cevaplamaları için 120 dakika verilecek.

BEKÇİLİK SINAV GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLAYIN

(Sınav, 13 Temmuz 2019 Cumartesi günü saat:14.00 'te yapılan sınava katılma hakkını kazanmış adayları kapsamaktadır.)

Sınava dair merak edilenler için diğer sayfaları ziyaret ediniz...

SINAV SORULARI VE CEVAPLARI NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Sınav soruları ve cevap anahtarları 26 Ağustos 2019 tarihinde https://odsgm.meb.gov.tr ve https://www.pa.edu.tr internet adreslerinden yayımlanacak.

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınav sonuç bilgileri 05 Eylül 2019 tarihinden itibaren www.meb.gov.tr ya da https://odsgm.meb.gov.tr ve https://www.pa.edu.tr internet adreslerinden yayımlanacaktır.

SINAV KONULARI NELER?

Sınav konuları 2018-2019 eğitim öğretim yılı ve öncesi müfredat programlarından oluşmaktadır.

KONULARSORU SAYISI
Türkçe (Ortaöğretim düzeyi)20
Sosyal Bilgiler (İlköğretim düzeyi)15
Fen Bilgisi (İlköğretim düzeyi)15
Hayat Bilgisi (İlköğretim düzeyi)15
Matematik (İlköğretim düzeyi)15
Genel Kültür (Ortaöğretim düzeyi)20
GENEL TOPLAM100

SINAVA GİRERKEN GEREKLİ BELGELER NELER?

- Kullanımı doktor raporu ile belirlenen hasta veya engellilere ait cihazlar (işitme cihazı, insülin pompası, kan şekeri ölçüm cihazı ve benzeri) hariç sınava gelirken yanlarında; çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar ve kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük, broş ve benzeri eşyalar ile her türlü elektronik ve/veya mekanik cihazlarla, depolama kayıt ve veri aktarma cihazları, databank, sözlük, hesap makinesi, kâğıt, kitap, defter, not defteri vb. dokümanlar, pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar, ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneleri bulunan adaylar sınav binasına alınmayacaktır,

- Adaylar sınava gelirken yanlarında iki adet siyah uçlu kurşun kalem, silgi ve kalemtraş bulunduracaklardır. Ayrıca adaylar sınava şeffaf şişe içinde su getirebileceklerdir.

- Adaylar sınava, sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgelerinden birisi (T.C.kimlik numaralı nüfus cüzdanı, T.C. kimlik kartı, geçerlik süresi devam eden pasaport veya sürücü belgesi)ile gireceklerdir. Sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgesi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

- Nüfus cüzdanlarını değiştirmek için nüfus müdürlüklerine başvuru yapan, nüfus cüzdanları nüfus müdürlüklerince alınan adaylar, nüfus müdürlüklerince kendilerine verilen fotoğraflı ve imzalı veya mühürlü geçici kimlik belgesi/ kimlik kartı talep belgesi ile sınava alınabilecektir.