İŞKUR temizlik, büro, beden işçisi alımı için ilanları açıkladı. Bu bağlamda İŞKUR yeni açık iş ilanları oldukça merak ediliyor. Vatandaşlar iş bulmak için İŞKUR'un resmi internet sitesine yoğun ilgi gösteriyor. Bu amaçla iş bulmakta zorlanıyorsanız, İŞKUR'a kaydolarak, mesleğinize ve eğitim durumunuza uygun işi kolayca bulabilirsiniz. İŞKUR kayıt işlemlerinizi İŞKUR bürolarına gitmeden yapmak istiyorsanız kurumun internet şubesini kullanabilirsiniz. Her ilde ve ilçede bulunan İŞKUR bürolarına bireysel başvuruyla kayıt oluşturabilirsiniz. İŞKUR "İnternet Şubesi" aracılığıyla internet ortamından kaydınızı oluşturabilirsiniz. Peki 20 Eylül İŞKUR temizlik, büro, beden işçisi alım başvuru şartları nedir? İşte İŞKUR yeni açık iş ilanları
20 EYLÜL İŞKUR YENİ AÇIK İŞ İLANLARI
İŞKUR BAŞVURU ŞARTLARI
İlgili kadrolara başvurular için adaylardan en az ilköğretim şartını sağlama, ilana göre değişmekle birlikte ilgili meslekte istenilen sertifikalara sahip olma, ilanın yayınlandığı yerde ikamet ediyor olma şartını sağlama, ilgili alanda en az tecrübe şartını sağlama, ilana göre değişmekle birlikte ilgili yaş aralığında yer alma gibi özel şartların yanında genel alım şartlarını sağlaması da istenmektedir.
İŞKUR açık iş ilanları için tıklayınız
Türk vatandaşı olmak,
Firmaların talep ettiği yaş aralığında bulunmak,
Güvenlik görevlisi sertifikası, silah taşıma sertifikası gibi ilana göre değişen sertifikalara sahip olmak,
Erkek adaylar için askerlik ile ilgisi olmamak,
Talep edilen eğitim şartını sağlamak,
İlgili ilanın geçtiği yerde ikamet etme şartını sağlamak,
Pozisyonlarda talep ediliyor ise en az eğitim şartını sağlamak,
Kamu haklarından mahrum olmamak,
Güvenlik soruşturması temiz çıkmak şartlarını sağlaması istenmektedir.
İŞKUR kayıt işlemi için vatandaşlara 2 farklı seçenek sunulmuştur. İŞKUR kayıt için;
Her ilde ve ilçede bulunan İŞKUR bürolarına bireysel başvuruyla kayıt oluşturabilirsiniz. İŞKUR "İnternet Şubesi" aracılığıyla internet ortamından kaydınızı oluşturabilirsiniz.
İşçi İŞKUR Kaydı Nasıl Yapılır?
İş arıyor ancak ülke genelindeki milyonlarca işsiz gibi iş bulmakta zorlanıyorsanız, İŞKUR'a kaydolarak, mesleğinize ve eğitim durumunuza uygun işi kolayca bulabilirsiniz. İŞKUR kayıt işlemlerinizi İŞKUR bürolarına gitmeden yapmak istiyorsanız kurumun internet şubesini kullanabilirsiniz. Kayıt işlemleri için;
İŞKUR resmi web adresi "iskur.gov.tr" adresine giriş yapın. Sitede bulunan üst menüde "İnternet Şubesi" seçeneğine tıklayın.
Açılan İŞKUR E-Şubesinde kayıt işleminize devam etmek için sol kısımda bulunan "İş Arayan" altındaki "Üye Ol" seçeneğine tıklayın.
İŞKUR iş arayan üyelik sayfasına girdiğinizde karşınızda çıkan "Üyelik Sözleşmesi" detaylarını dikkatlice okuyun ve daha sonra onay veriyorsanız altta bulunan "Onaylıyorum" seçeneğine tıklayın. Eğer onay vermiyorsanız "Onaylamıyorum" seçeneğine tıklayabilirsiniz(Üyelik sözleşmesini onaylamazsanız, kayıt işlemine devam edemezsiniz).
İŞKUR kayıt formu sayfasına ulaştıktan sonra ise;
T.C. kimlik numarası,
Ad ve Soyad,
Baba Adı,
Doğum tarihi,
Şeklindeki kimlik bilgilerinizi girin.
Bu bilgileri girdikten sonra sayfanın sol altında bulunan resimdeki güvenlik kodu sayılarını "Güvenlik Kontrolü" karşısındaki beyaz kutucuğa doğru ve eksiksiz şekilde girin. Güvenlik kontrolünü yaptıktan sonra altta bulunan uyarıyı okuyarak, üzerindeki kutucuğu işaretleyin ve "İleri" butonuna tıklayın.
Açılan kayıt formu devam sayfasında adres bilgilerini (Ülke, İl/İlçe, Açık Adres ve Posta Kodu) girin.
İletişim bilgilerinizi girin(Ev Telefonu, Cep Telefonu ve E-Posta Adresi). İŞKUR giriş işlemlerinizde kullanacağınız size özel şifrenizi seçin ve şifrenizi "Şifrenizi tekrar girin" kısmına yeniden girin. Güvenli İŞKUR girişi için yine kendinize özel "Güvenlik Sorusu" ve "Yanıtı" oluşturun.
Sayfadaki tüm bilgileri eksiksiz olarak girdikten sonra en alttaki "Üyeliğimi Oluştur ve Devam Et" seçeneğine tıklayın. Bilgileri eksiksiz ve doğru olarak girerek, tüm işlemleri tamamladıktan sonra İŞKUR kayıt işlemini tamamlamış olursunuz. Artık Türkiye genelindeki güncel İŞKUR ilanları takibi yapabilir ve dilediğiniz işe profilinizi meslek ve eğitim bilgilerinizle doldurarak, başvuruda bulunabilirsiniz.
İşveren İŞKUR Kayıt Nasıl Yapılır?
Faaliyet gösterdiğiniz sektöre ilişkin deneyimli ve eğitimli işçi ya da işçiler arıyorsanız, İŞKUR'da kayıt oluşturarak, aradığınız niteliklerdeki işçiye kolay ve güvenli şekilde ulaşabilirsiniz. İşveren olarak İŞKUR kayıt işlemleri için yine İŞKUR İnternet Şubesini kullanabilirsiniz.
İŞKUR İnternet Şubesi sayfasında(esube.iskur.gov.tr) adresinde sağ kısımda bulunan "İşveren" altındaki "Üye Ol" seçeneğine tıklayın.
Açılan İŞKUR kayıt sayfasında bulunan "Genel Koşullar" maddelerini detaylıca okuduktan sonra onaylıyorsanız "Okudum, kabul ediyorum." Seçeneğine tıklayın. Onaylamıyorsanız "Okudum, kabul etmiyorum" seçeneğine tıklayın( Genel Koşulları onaylamazsanız kayıt işlemi sona erer).
Genel koşullara onay verdiyseniz, İŞKUR kayıt işlemine devam etmek için;
SGK numarası,
Vergi numarası,
Vergi kimlik numarası,
Ana faaliyet grubu,
Alt faaliyet grubu,
Yasal durumu,
Kuruluş tarihi,
Bilgilerini doğru olarak girmelisiniz. Bu bilgilerin ardından ise;
Adres bilgileri,
İletişim bilgileri,
Girilmelidir. Son olarak altta bulunan "İleri" butonuna tıklayarak, işveren İŞKUR online şubesi için giriş şifresini oluşturarak, kaydı tamamlayabilirsiniz.
İŞKUR NEDİR?
İŞKUR, eski adı "İş ve İşçi Bulma Kurumu" olan iş ve işçi arayanların başvurduğu bir kurumdur. İşsizlik Maaşı, İŞKUR'u önemli bir kurum haline getirdi. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), iş ve işçi bulmaya aracılık eden önemli bir kamu kuruluşudur. Günümüze kadar çok sayıda kişiyi bir işe yerleştiren veya şirketlere personel temin eden İŞKUR, istihdama önemli katkılar sağlıyor. İşsizlik, Türkiye'nin ve dünyanın önemli bir sorunu. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre işsizlik yüzde 12 seviyesinde. Yani Türkiye genelinde 3 milyon 715 bin işsiz var. İşçi ile işvereni buluşturan İŞKUR, işsizlik oranları arttıkça daha da önemli bir konuma yerleşti. Ekonomik gelişmelere paralel olarak İŞKUR'un iş yükü azalıyor veya artıyor. İŞKUR, sadece iş ve işçi bulma fonksiyonu icra etmiyor. İstihdamın korunması ve geliştirilmesi gibi görevleri de bulunuyor.