isealim.ogm.gov.tr: OGM personel alımı başvuru sorgulama sonuçları! Orman Genel Müdürlüğü sonuçları

OGM başvuru sonuçları şu saatlerde açıklanacak. Binlerce aday sonuçları internet başında büyük bir heyecanla bekliyor. Bu bağlamda OGM personel alımı sonuçları için adaylar bekleyişlerini sürdürüyor. Adaylar sonuçlarını, http://isealim.ogm.gov.tr adresindeki sistemden e-devlet şifreleri ile giriş yaparak öğrenebilecekler. Ayrıca posta yoluyla tebligat yapılmayacak. Sözleşme imzalamaya hak kazanan adayların ilan tarihinden itibaren 15 gün içinde Orman Genel Müdürlüğü'ne başvurması gerekiyor. E-Devlet giriş işlemlerini “E-Devlet Şifresi İle Giriş” yöntemini kullanarak, gerçekleştirmek istiyorsanız bir adet E-Devlet şifresi edinmeniz gerekiyor.

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :03 Ekim 2019 , 15:46 Güncelleme Tarihi :03 Ekim 2019 , 15:46
isealim.ogm.gov.tr: OGM personel alımı başvuru sorgulama sonuçları! Orman Genel Müdürlüğü sonuçları

OGM personel alımı sonuçların için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Orman Genel Müdürlüğü personel alımı başvurusunda bulunan adaylar, sonuçların açıklanacağı tarihe kilitlenmişti. Yapılan açıklamada, sonuçların bugün açıklanacağı duyuruldu. Peki, OGM personel alımı başvuru sonuçları açıklandı mı? isealim.ogm.gov.tr ile OGM başvuru sonuçları nasıl sorgulanır? Sonuçlar henüz açıklanmadı. Orman Genel Müdürlüğü personel alımı sonuçları bugün (3 Ekim) içerisinde açıklanacak. Adaylar sonuçlarını, https://isealim.ogm.gov.tr adresindeki sistemden e-devlet şifreleri ile giriş yaparak öğrenebilecekler.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

OGM PERSONEL ALIMI BAŞVURU AÇIKLANDI MI?

Sonuçlar henüz açıklanmadı. Orman Genel Müdürlüğü personel alımı sonuçları bugün (3 Ekim) içerisinde açıklanacak. Adaylar sonuçlarını, https://isealim.ogm.gov.tr adresindeki sistemden e-devlet şifreleri ile giriş yaparak öğrenebilecekler.

OGM PERSONEL ALIM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Ayrıca posta yoluyla tebligat yapılmayacak. Sözleşme imzalamaya hak kazanan adayların ilan tarihinden itibaren 15 gün içinde Orman Genel Müdürlüğü'ne başvurması gerekiyor.

ADAYLARDA ARANAN GENEL VE ÖZEL ŞARTLAR

a) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. Maddesinde belirtilen genel ve özel şartlara sahip olmak.

b) Son başvuru tarihi 36 yaşından gün almamış olmak,

c) 2018 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından (2018-KPSSP3) en az 60 puan almış olmak.

ç) Yükseköğrenim kurumlarının lisans programlarından; Orman Mühendisliği bölümlerinden mezun olmak,

d) Entomoloji alanında mühendis pozisyonunda istihdam edilecekler için, orman mühendisliği lisans bölümünden mezun olmak ve orman entomolojisi dalında yüksek lisans yapmış olmak,

e) Fitopatoloji alanında mühendis pozisyonunda istihdam edilecekler için, orman mühendisliği lisans bölümünden mezun olmak ve orman fitopatolojisi dalında yüksek lisans yapmış olmak,

f) Sağlık Kurum ve Kuruluşlarından (Yurdun her yerinde görev yapabilir ve silah kullanabilir ibareli) sağlık kurulu raporu almak. (Sözleşme imzalamaya hak kazanan adaylardan istenecektir.)

g) 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre sözleşmeli personel statüsünde çalışmakta iken; hizmet sözleşmeleri sona erenler veya Ek-1'de yer alan sözleşmeli personel pozisyonuna yerleştirilmek üzere başvuruda bulunanlar hakkında 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasında ve 6.6.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ek 1 inci maddesinin üçüncü ve dördüncü fıkralarında yer alan hükümlerin uygulanacağı göz önünde bulundurulmalıdır. Bu pozisyonlara yerleşenlerden, Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin
Esasların ek 1 inci maddesinin üçüncü ve dördüncü fıkralarında belirtilen istisnalar kapsamına girmeyenlerin atamaları yapılmayacaktır.

h) Belirtilen nitelikleri taşımayan ve belgeleyemeyenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir. Ayrıca, herhangi bir tarihte ibraz ettiği belgenin sahte/geçersiz olduğu, gerçeğe aykırı belge düzenlediği anlaşılanların "Sözleşme imzalanarak göreve başlatılmış olsalar bile" sözleşmeleri feshedilerek haklarında yasal işlem yapılacaktır ve idare tarafından kendilerine bir bedel ödenmiş ise bu bedel yasal faizi ile birlikte tazmin edilecektir.

E-Devlet Giriş Nasıl Yapılır?

Kişisel vatandaşlık bilgi güvenliği için yapmanız gereken E-Devlet giriş işlemleri için aşağıdaki adımları izlemelisiniz. İki kanal üzerinden de E-Devlet giriş işlemlerinizi aynı şekilde yapabilirsiniz. Sadece iki kanalda da E-Devlet Giriş sayfasına ulaşma şekliniz farklı olur.

• E-Devlet Kapısı "turkiye.gov.tr" adresinde giriş sayfası için sağ üst kısımda bulunan "Giriş Yap" seçeneğine tıklayın.

• E-Devlet Kapısı mobil uygulamasında ise sol kısımda bulunan 3 çizgiye tıklayarak "Giriş Yap" seçeneğine tıklayın.

• Ulaştığınız E-Devlet Giriş sayfasında ise size sunulan 5 farklı giriş yönteminden birisini kullanabilirsiniz(E-Devlet şifresi, Mobil imza, Elektronik imza, T.C. kimlik kartı ve İnternet bankacılığı).

• E-Devlet kimlik doğrulama yöntemlerinden birisini seçtikten sonra T.C. kimlik numaranızı ve seçtiğiniz yönteme göre talep edilen bilgileri girin.

• Bu bilgileri girdikten sonra en altta bulunan "Sisteme Giriş Yap" seçeneğine tıklayın. Bu işlemleri tamamlayarak kolayca E-Devlet giriş yaparak, sistemdeki hizmetleri kullanmaya güvenle başlayabilirsiniz. E-Devlet giriş yöntemleri sadece "Adres Değişikliği" gibi işlemlerde e-Devlet şifresi ile giriş yetersiz kalmaktadır. Bu şekilde birkaç spesifik işlem dışında tüm hizmetler için hangi giriş yöntemiyle giriş yaptığınız fark etmemektedir.

E-Devlet Şifresi Nasıl Alınır?

E-Devlet giriş işlemlerini "E-Devlet Şifresi İle Giriş" yöntemini kullanarak, gerçekleştirmek istiyorsanız bir adet E-Devlet şifresi edinmeniz gerekiyor. Ülke genelinde vatandaşlar tarafından en çok tercih edilen E-Devlet kimlik doğrulama yöntemi e-devlet şifresi yöntemi oluyor. E-Devlet şifresi şu an için ne yazık ki internet ortamından temin edilemiyor. E-Devlet şifresi almak için en yakın PTT şubesine giderek, bireysel başvuruda bulunmanız gerekiyor. PTT şubelerinde E-Devlet şifresi almak için;

• T.C. kimlik numaranızın yazılı olduğu nüfus cüzdanı ya da T.C. kimlik kartı belgenizin yanınızda bulunması.

• E-Devlet şifresi ücreti 2 TL ödeme yapmanız.

Gerekmektedir. Bu şekilde anında E-Devlet şifrenizi alabilirsiniz. E-Devlet şifresi ile yapacağınız ilk E-Devlet giriş işleminde mevcut şifrenizi istediğiniz bir şekilde değiştirebilirsiniz. Böylelikle bundan sonra kendinizin belirlediğiniz şifreyi E-Devlet şifresi olarak kullanmaya başlayabilirsiniz. Eğer E-Devlet şifrenizi unutursanız yine PTT şubelerine başvuruda bulunmalısınız. Bu defa PTT şubelerine giderek "E-Devlet şifremi unuttum" şeklinde başvuruda bulunmalısınız.

ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ NEDİR?

Orman Genel Müdürlüğü, Tanzimat Fermanıyla beraber 1839 yılında ormancılık hizmetlerinin takibi için Ticaret Nezaretine bağlı bir "Orman Müdürlüğü" olarak kurulmuştur. ... Cumhuriyet döneminin 1920-1923 yılları arasında ormancılık işleri, İktisat Vekaletine bağlı bir Genel Müdürlükle yürütülmeğe devam edilmiştir.