Fahri trafik müfettişi nasıl olunur? Trafikte sürücülerin kurallara uyup uymadığını kontrol eden ve şu an 20 bin olan fahri trafik müfettiş sayısı, 14 bin 716 yeni görevlendirmeyle 34 bin 716'ya çıkacak. İçişleri Bakanlığınca yapılacak alımların başvuru şartları belli oldu. Bu bağlamda, en az 10 yıllık sürücü belgesine sahip olma şartı aranıyor. Peki, Fahri trafik müfettişi başvuru şartları neler? Fahri trafik müfettişleri maaş alıyor mu? Fahri trafik müfettişi nasıl olunur? İşte konu ile ilgili merak edilenler...
FAHRİ TRAFİK MÜFETTİŞİ NEDİR?
Fahri trafik müfettişi, sürücülerin trafik kurallarına uyup uymadığını denetlemekle sorumlu olan yetkililere (polis ve jandarma) yardımcı olmak üzere Emniyet Genel Müdürünün teklifi ve İçişleri Bakanının onayı ile uygun görülen kişilere, valiliklerce verilen görevdir.
DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR! Memur alım haberleri için tıklayın...
Fahri trafik müfettişi nasıl olunur? Başvuru şartları neler? Fahri trafik müfettişi maaş alıyor mu? Fahri trafik müfettişlerinin görevi nedir? Merak edilen soruların yanıtı için diğer sayfaları ziyaret ediniz...
FAHRİ TRAFİK MÜFETTİŞİ NASIL OLUNUR?
Fahri trafik müfettişi olmak isteyenler, ikametlerinin bulunduğu ildeki Trafik Denetleme Şube Müdürlüklerine müracaat edebilecek. 20 bin olan fahri trafik müfettiş sayısı, 14 bin 716 yeni görevlendirmeyle 34 bin 716'ya çıkacak.
FAHRİ TRAFİK MÜFETTİŞİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?
* En az 40 yaşında olmak,
* Yüksek okul mezunu,
* En az 10 yıllık sürücü belgesine sahip olma,
* Müracaat tarihinden geriye doğru beş yıl içerisinde hakkında 100 ceza puanı uygulaması sonucu sürücü belgesinin geri alınmamış olması,
* Kamu hizmetlerinden yasaklı olmama
şartları aranıyor.
FAHRİ TRAFİK MÜFETTİŞİ MAAŞ ALIYOR MU?
Fahri trafik müfettişlerine maaş verilmiyor. Gönüllülük esasıyla görev yapan fahri trafik müfettişleri, kural ihlallerine karşı tuttukları tutanakları elden trafik birimlerine ya da elektronik ortamda Emniyet Genel Müdürlüğüne 7 gün içerisinde teslim ediyor.
FAHRİ TRAFİK MÜFETTİŞLERİNİN GÖREVİ NEDİR?
Yer ve zaman kısıtlaması olmayan müfettişler, bulundukları her yerde sürücüleri denetleyebiliyor. Müfettişlerin araç durdurma, sürücülerle muhatap olma, belge ve evrak kontrolü yapma yetkileri bulunmuyor.
Fahri Trafik Müfettişliği Görev ve Çalışma Yönetmeliği'nde yapılan son değişiklikle bir yıl süreyle trafik kural ihlali tespit tutanağı düzenlemeyen müfettişlerin görevi, Emniyet Genel Müdürünün teklifi ve İçişleri Bakanının onayıyla sonlandırılabiliyor.