Göç İdaresi büro personeli ve sosyal çalışmacı başvuru nasıl yapılır? Göç İdaresi memur alımı şartları neler?

Göç İdaresi memur alımı için süreç başladı. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından yapılan 48 personel alımı için başvuru şartları merak ediliyor. 7 Kasım itibarıyla başlayan personel alımı başvurularına dair tüm detaylara yazımızdan ulaşabilirsiniz. Peki, Göç İdaresi büro personeli ve sosyal çalışmacı başvuru nasıl yapılır? 2019 Göç İdaresi memur alımı şartları neler?

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :07 Kasım 2019 , 12:33 Güncelleme Tarihi :07 Kasım 2019 , 12:33
Göç İdaresi büro personeli ve sosyal çalışmacı başvuru nasıl yapılır? Göç İdaresi memur alımı şartları neler?

İÇİNDEKİLER

Göç İdaresi memur alımı başvuru şartları neler? İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nün taşra teşkilatı birimlerinde çalıştırılmak üzere yapılacak sözleşmeli personel alımına ilişkin başvurular 7 Kasım itibarıyla başladı. İlan edilen kadrolarda görev almak isteyen vatandaşlar başvuru detaylarını araştırıyor. Peki, Göç İdaresi büro personeli ve sosyal çalışmacı başvuru nasıl yapılır? 2019 Göç İdaresi memur alımı şartları neler? İşte cevaplar....

GÖÇ İDARESİ PERSONEL ALIMI BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Başvurular, 7-11 Kasım 2019 tarihleri arasında alınacak. Başvurular, elektronik ortamdaki İş Talep Formu ile yapılacak.

Başvurular e-Devlet şifresi ile yapılacağından adayların (www.turkiye.gov.tr) hesabının bulunması zorunludur.

Adaylar en fazla bir adet pozisyon için başvuruda bulunabileceklerdir. Başvuru sırasında sadece bir ili ve bir pozisyonu tercih edebilecektir. Birden fazla tercihte bulunan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

İş Talep Formunu elektronik ortamda doldurup, başvurusunu hatasız ve eksiksiz bir şekilde tamamlayan ve bilgilerinin doğruluğundan emin olan adayların "Bilgilerimi Kaydet" butonuna basmaları gerekmektedir.

Başvuruların geçerli olabilmesi için "Bilgilerimi Kaydet" butonuna mutlaka basılarak İş Talep Formu çıktısı alınacaktır. Müracaat tarihi sona erdikten sonra sistem kapatılacağından İş Talep Formunun çıktısı alınamayacaktır. Bu nedenle adayların İş Talep Formunun çıktısını belirtilen başvuru tarihleri arasında almaları gerekmektedir.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Göç İdaresi Genel Müdürlüğünce pozisyonlar esas alınarak her bir il için ayrı ayrı olmak üzere belirlenen ve ilan edilen pozisyon sayısının 5(beş)katı kadar sınava katılmaya hak kazanan adaylara ait listeler Genel Müdürlüğümüz(www.goc.gov.tr) internet sitesinde 20 Kasım 2019 tarihinde ilan edilerek duyurulacak.

SÖZLEŞMELİ PERSONELE ÖDENECEK ÜCRET

Sözleşmeli personellere ödenecek brüt ücret şu şekilde:

Büro Personeli: 3.109,69 TL

Sosyal Çalışmacı: 3.956,62 TL

SÖZLÜ SINAV NE ZAMAN?

Sözlü sınav, 09 - 18 Aralık 2019 tarihleri arasında Ankara'da yapılacak. Adayların sınav günü, saati ve sınav salonu Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nün (www.goc.gov.tr) internet sitesinden ilan edilecek.

Adayların, sınav saatinden bir saat önce sınava girecekleri yerde hazır bulunmaları ve yanlarında, T.C. Kimlik No yazılı güncel fotoğraflı nüfus cüzdanı veya süresi geçerli pasaport bulundurmaları gerekmektedir. Söz konusu belgeleri ibraz edemeyen adaylar sınava alınmayacak olup bu adaylar konu ile ilgili olarak herhangi bir hak talebinde bulunamayacaklardır.

SÖZLÜ SINAV NASIL OLACAK?

4/B sözleşmeli personel alımı sözlü olarak tek aşamada yapılır.Sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylar, Sınav Komisyonunun her bir üyesi tarafından;

a) Sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi (50 puan),

b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü (10 puan) ,

c) Liyakati, temsil kabiliyeti, tutum ve davranışlarının göreve uygunluğu (10 puan),

ç) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı(10 puan),

d) Genel kültürü ve genel yeteneği(10 puan),

e) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı, konularında(10 puan), olmak üzere 100 tam puan üzerinden değerlendirilir.

Her üyenin vermiş olduğu puanların aritmetik ortalaması alınarak adayların Giriş (Sözlü)Sınav puanı tespit edilir. Giriş (Sözlü) Sınavında 100 tam puan üzerinden en az 70 puan almak gerekir.

Sözlü sınava katılmaya hak kazandığı halde ilan edilen sınav tarihinde sınava katılmayan adaylar, sınava katılma hakkını kaybetmiş sayılacaktır.