Bekçilik yedek adaylar ne olacak? 2019 1. dönem bekçilik sözlü mülakat sonuçları pa.edu.tr'de yer alan e-Devlet sayfası üzerinden açıklandı. Sonuçları bekleyen adaylardan kazananlar büyük sevinç yaşarken, kazanamayanlar ise üzüntülerini dile getirdiler. Öte yandan yedek olarak belirlenen adaylar için Polis Akademisi'nden açıklama geldi. Peki, 2019 1. dönem bekçilik sözlü mülakat sonuçları sorgulama nasıl yapılır? Bekçilik yedek adaylar ne olacak? İşte cevaplar...
BEKÇİLİK MÜLAKAT SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?
2019/1. ve 2019/2. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine Giriş Sınavı sonuçları açıklandı.
BEKÇİLİK SÖZLÜ MÜLAKAT SONUÇLARI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN
Asıl adayların atama için gerekli olan belgelerle birlikte (gerekli belgeler planlama yapılan İl Emniyet Müdürlüklerinden temin edilecektir) ilan tarihinden itibaren 15 (onbeş) iş günü içinde planlandığı İl Emniyet Müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir.
Yedek adaylar ne olacak? Detaylar bir sonraki sayfada...
BEKÇİLİK YEDEK ADAYLAR NE OLACAK?
Yedek olarak belirlenen adaylara ilişkin sonuçlar Polis Akademisi'nin resmi internet adresi üzerinden açıklanacak, yedek olarak belirlenen adaylara posta yoluyla veya diğer iletişim araçlarıyla herhangi bir bildirimde bulunulmayacak.
Yedek olarak belirlenen adaylar planlama yapılması halinde planlandığı ildeki Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından sırası ile çağrılacak.
2020 BEKÇİ MAAŞI NE KADAR?
Aralık enflasyon rakamlarının açıklandı. Devlet memurları, toplu sözleşme ve enflasyon farkı dolayısıyla maaşlarını yüzde 5,5 zamlı alacak.
Buna göre, 2020 yılıdnan itibaren bekçiler 4409 TL maaş alacaklar.
BEKÇİLİK SINAV DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILIYOR?
Bekçilik sözlü sınavı esnasında adaylara, genel kültür konularından hazırlanan soruların yazılı olduğu bir kart çektirilecek ve konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için yeterli süre verilecektir. Konu ile ilgili olarak komisyonca adaya haricen sorular da yöneltilebilecektir.
Adaylar;
a) Konu hakkındaki bilgi düzeyi,
b) Kendisinden istenileni kavraması,
c) Özgüveni,
ç) İfade etme yeteneği,
d) Beden dilini kullanma becerisi,
olmak üzere beş ayrı kritere göre ve her bir kriter (20) puan olmak üzere toplam (100) tam puan üzerinden değerlendirilecektir.
Sözlü sınavda (100) puan üzerinden en az (70) puan alanlar başarılı sayılacaktır.