Öğretmenlere eğitim ödeneği ne zaman yatacak? 2024-2025 MEB eğitim ödeneği ücreti ne kadar?

2024-2025 eğitim öğretim yılı 81 il genelinde başladı ve öğretmenler yeni eğitim dönemiyle birlikte çeşitli konuları merak ediyor. Bunların başında eğitim öğretim hizmetleri sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolarda görevli olup fiilen öğretmenlik yapanlara verilen eğitim ödeneğinin ödeme tarihleri geliyor.

Giriş Tarihi 24 Eylül 2024, 09:25 Güncelleme Tarihi 24 Eylül 2024, 09:25
Öğretmenlere eğitim ödeneği ne zaman yatacak? 2024-2025 MEB eğitim ödeneği ücreti ne kadar?

İÇİNDEKİLER

2024-2025 eğitim öğretim yılıyla birlikte yüz binlerce öğretmeni ilgilendiren eğitim ödeneğiyle ilgili araştırmalar hız kazandı. Eğitim ödeneği, öğretmenlerin eğitim yılına hazırlık süreçlerini desteklemek amacıyla verilen bir yardım ödeneğidir. Bu ödenekten ilköğretim ve okul müdürleri, yardımcıları, cezaevi okullarında görevli öğretmenler, yönetici, eğitim uzmanları ve eğitim uzmanı yardımcıları gibi fiilen öğretmenlik yapan tüm personel faydalanmaktadır.



EĞİTİM ÖDENEĞİ ÖDEMESİ NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda çalışan öğretmenlere kırtasiye malzemeleri için eğitim ödeneği desteği sağlanacak.



Kırtasiye yardımı genellikle, eylül ayının sonuna kadar hesaplara aktarılıyor.



Bu kapsamda net bilgiler gelince haberimizde yer vereceğiz.



EĞİTİM ÖDENEĞİ NE KADAR?

7 . Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde ek gösterge ve memur aylık kat sayısına bağlanan kırtasiye ücreti bu yıl öğretmenlere 4 bin 85 TL olarak ödenecek.