İŞKUR Eylül ayı 30 bin işçi alımı yapılıyor! İşte İŞKUR personel alım kadroları ve başvuru şartları

İŞKUR tarafından personel ve memur alımları tam gaz devam ediyor. İŞKUR üzerinden yapılacak olan alımlarda adaylar farklı mesleklerde istihdam edilecek olup toplamda 30 bin aday görevlendirilecektir. En az okur yazar olma şartı aranan meslek gruplarında lisans bölümü mezunlarına kadar farklı eğitim seviyelerine sahip adayların başvuru yapabileceği meslek grupları bulunmaktadır. Başvurular İŞKUR üzerinden online olarak yapılmakta olup https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsMeslek.aspx adresinden ilgili ilanlara ulaşmak da mümkündür. Açılan sayfada ilgili mesleğe ulaşmak için "CTRL+F" kombinasyonunu kullanarak istenilen mesleğin adını aratarak bulmak oldukça kolaydır.

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :27 Eylül 2019 , 13:18 Güncelleme Tarihi :27 Eylül 2019 , 14:53
İŞKUR Eylül ayı 30 bin işçi alımı yapılıyor! İşte İŞKUR personel alım kadroları ve başvuru şartları

İÇİNDEKİLER

Eylül ayının sonlarına geldiğimiz şu günlerde İŞKUR personel ve işçi alımlarını hızlandırdı. Vatandaşlar Eylül ayı İŞKUR iş ilanlarına oldukça yoğun ilgi gösteriyor. Bu bağlamda farklı kadrolara binlerce alım yapılacak. İŞKUR kayıt işlemlerinizi İŞKUR bürolarına gitmeden yapmak istiyorsanız kurumun internet şubesini kullanabilirsiniz. İŞKUR üzerinden 30 bin 128 personel alımı yapılacağı ilan edildi. Farklı iş kolları ve mesleklerde, özel ve kamu sektörünce gerçekleştirilen alımlarda 34 farklı alan alım yapılacağı ifade edildi. İlgili alımlarda adaylar farklı illerde ve kurumlarda istihdam edilecekken kadro ve başvurulara ilişkin detayları haberimizde verdik. İşte İŞKUR personel alım kadroları ve başvuru şartları

İŞKUR KADROLAR VE BAŞVURU ŞARTLARI

İŞKUR üzerinden yapılacak olan alımlarda adaylar farklı mesleklerde istihdam edilecek olup toplamda 30 bin aday görevlendirilecektir. En az okur yazar olma şartı aranan meslek gruplarında lisans bölümü mezunlarına kadar farklı eğitim seviyelerine sahip adayların başvuru yapabileceği meslek grupları bulunmaktadır. En çok alımın yapıldığı meslek grupları ise şu şekildedir. 34 farklı alanda adaylardan istenilen en az öğrenim şartının sağlanması gerekmekte olup çoğu ilanda en az lise mezunu aday aranmakta olup birtakım ilanlarda ise en az ilköğretim mezunu adaylar da alınmaktadır. Aynı zamanda adayların ilanlarda yer alan en belirli yaş aralığını sağlama, ilgili güvenlik sertifikalarına sahip olma, ilana göre değişmekle birlikte ilanın yapıldığı ilde ikamet ediyor olma şartı ve erkekler için askerliğini tamamlamış olma şartları da bulunmaktadır.

İŞKUR BAŞVURU ŞEKLİ

Başvurular İŞKUR üzerinden online olarak yapılmakta olup https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsMeslek.aspx adresinden ilgili ilanlara ulaşmak da mümkündür. Açılan sayfada ilgili mesleğe ulaşmak için "CTRL+F" kombinasyonunu kullanarak istenilen mesleğin adını aratarak bulmak oldukça kolaydır.

EN FAZLA İŞÇİ ALIMI YAPILAN MESLEK GURUPLARI

Beden İşçisi (Genel) 8903

Temizlik Görevlisi 1914

Makineci (Dikiş) 1631

Kasiyer 1338

Satış Danışmanı / Uzmanı 1228

Garson (Servis Elemanı) 989

Konfeksiyon İşçisi 792

Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi 677

Turizm Ve Otelcilik Elemanı 609

Gazaltı (Mıg-Mag) Kaynakçısı 529

Aşçı 508

Diğer Satış Nezaretçileri 484

Şoför-Yük Taşıma 460

Reyon Görevlisi 457

Paketleme işçisi 427

Bulaşıkçı (Stevard) 358

Pazarlamacı 332

Ütücü 330

Elektrikçi (Genel) 315

Ambar/Depo Görevlisi 282

Aşçı Yardımcısı 277

Kalite Kontrolcü 263

Dokuma Konfeksiyon Makineci 261

Overlok Makinesi Operatörü (Overlokçu) 259

Akaryakıt Satış Elemanı (Pompacı) 253

Forklift Operatörü 222

Sekreter 218

Satış Temsilcisi / Plasiyer 217

CNC Torna Tezgâhı Operatörü 215

Ayakçı (Tekstil) 209

Plastik Enjeksiyon Üretim Elemanı 203

Kesimci (Konfeksiyon) 197

Beden İşçisi (Temizlik) 194

Satış Nezaretçisi (Perakende Ticaret) 194

Muhasebeci 183

Makine Mühendisi 177

Mutfak Görevlisi 170

Elektrik Teknisyeni 167

Ortacı/Ayakçı (Tekstil) 167

Dokuma Makineleri Operatörü / Dokumacı 161

Resepsiyon Görevlisi (Ön Büro Elemanı) 161

Kaynakçı (Oksijen ve Elektrik) 151

Diğer İmalat ve İlgili İşçiler (Makine ile) 147

Ayakkabı İmalatçısı 145

Argon Kaynakçısı (Tığ Kaynakçısı) 142

Mermer İşçisi 140

Sevkiyat Görevlisi 138

İŞKUR'A NASIL KAYIT YAPTIRILIR?

İŞKUR kayıt işlemlerinizi internet üzerinden yapmak istiyorsanız "iskur.gov.tr" adresindeki "İnternet Şubesi" ekranını kullanarak, güncel kaydınızı oluşturabilirsiniz.

• Eğer İŞKUR kaydınızı online olarak yapıyorsanız, kurumun sunduğu fırsatlardan etkin biçimde yararlanabilmek için vereceğinizin tüm bilgilerinizin doğru ve eksiksiz olmasına dikkat etmeniz çok önemlidir. Bu şekilde aradığınız iş için açılan en uygun iş ilanına daha kolay şekilde ulaşabilir ve yaptığınız başvurularda işe giriş şansınızı arttırabilirsiniz.

• Türkiye'nin her yerindeki yeni iş ilanlarının bulunduğu ve iş arayanlar ile işçi arayanları bir araya getiren kurum görevi gören İŞKUR'a kayıt işlemlerini internetten yapmak için;

• Öncelikle İŞKUR resmi sitesine (iskur.gov.tr) giriş yapmalısınız.

• İŞKUR resmi sitesinde üst menüde bulunan "İnternet Şubesi" butonuna tıklamalısınız.

• Açılan "esube.iskur.gov.tr" adresli İŞKUR İnternet Şubesi'nde kayıt işlemlerinizi kolayca yapabilirsiniz.

• Sayfada yer alan "İş Arayan" ve "İşveren" seçeneklerinden size uygun olanını seçmelisiniz.
İş arayanlar İŞKUR kayıt işlemleri için;

İŞKUR kayıt işlemini iş ilanlarına ulaşmak amacı ile yapmak için sayfada bulunan "İş Arayanlar" kısmındaki "Üye Ol" butonuna tıklamalısınız.

• Karşınıza çıkan sayfada bulunan "Üyelik Sözleşmesi" kısmındaki tüm maddeleri dikkatlice okumalı ve daha sonra altında yer alan "Onaylıyorum" butonuna tıklayarak, onay vermelisiniz. Eğer onaylamıyorsanız "Onaylamıyorum" butonuna tıklayın. (Buraya tıklarsanız üyelik sayfasından çıkarsınız).

• Üyelik sözleşmesini onayladıktan sonra açılan sayfada "T.C. kimlik numarası", "isim," soy isim", "baba adı" ve "doğum tarihi" şeklindeki kimlik bilgilerinizi girmelisiniz.

• Altta bulunan güvenlik kontrolü kısmındaki resimde yazan sayıları "Güvenlik Kontrolü" karşısındaki boş kutucuğa yazmalısınız.

• En altta bulunan uyarıyı da okuduktan sonra sol yanında bulunan boş kutucuğa tıklayarak, işaretledikten sonra "İleri" butonuna tıklayarak, bir sonraki aşamaya geçebilirsiniz.

• Daha sonraki aşamada ise "Adres Bilgileri" ile tercih ettiğiniz "İletişim Bilgileri" kısımlarını doldurmalısınız. En son olarak sayfanın altında İŞKUR üyeliğiniz için özel bir şifre oluşturmalısınız.

• Şifrenizi tekrar girdikten sonra kendinize bir "Güvenlik Sorusu" oluşturup, altındaki "Yanıtınız" karşısındaki kutucuğa da yanıtını yazmalısınız.

• Son olarak en altta bulunan "Üyeliği Oluştur ve Devam Et butonuna tıklayarak İŞKUR kayıt işlemini tamamlayabilirsiniz.
İşveren İŞKUR kayıt işlemleri için;

• İŞKUR kayıt işlemini iş ilanlarına ulaşmak amacı ile yapmak için sayfada bulunan "İşveren" kısmındaki "Üye Ol" butonuna tıklamalısınız.

• Açılan sayfada "Tüzel Kişi Bilgileri" kısmını eksiksiz şekilde doldurmalısınız.

• SGK Numarası-Aracı Kodu bilgilerini girdikten sonra karşısındaki "SGK Sicil Numaramı Doğrula" butonuna tıklamalısınız.

• Şirket unvanını girmelisiniz.

• Vergi no (şirketler için zorunlu), "Vergi Kimlik Numarası" bilgilerini girin.

• Ana Faaliyet Grubu bilgisini, listeden seçin.

• Alt Faaliyet Grubu bilgisini, listeden seçin.

• "Kamu" ve "Özel" şeklinde "Yasal Durumu" seçin.

• Kuruluş Tarihini girin.

• Adres ve İletişim Bilgileri kısmını eksiksiz ve doğru şekilde doldurun.

• En altta bulunan "İleri" butonuna tıklayarak, açılan sayfada tüzel kişilik hesap şifre işlemlerini de gerçekleştirdikten sonra İŞKUR kayıt işlemlerini tamamlayabilirsiniz. İşverenler ve iş arayanlar İŞKUR kayıt işlemlerini bu şekilde hızlı ve kolay şekilde tamamlayabiliyor. Bu şekilde İŞKUR'un Türkiye genelinde sağladığı iş olanaklarından etkin biçimde faydalanabiliyor.