81 ile alarm verildi! Sonuncusu fena vuracak! Yakıcı sıcaklardan önce geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin birçok bölgesinde kuvvetli yağışların etkili olması bekleniyor. Bu önemli uyarılar, hava durumuyla ilgili son dakika gelişmelerini takip eden vatandaşlar için büyük önem taşıyor. Prof. Dr. Orhan Şen'in yaptığı açıklamalara göre, özellikle İstanbul ve çevresinde yoğun yağışların görülmesi bekleniyor. Bu durum, olası sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olunması gerektiğini gösteriyor. İşte İstanbul başta olmak üzere 81 il için güncel hava durumu raporu...

Giriş Tarihi :28 Mayıs 2024 , 08:50 Güncelleme Tarihi :28 Mayıs 2024 , 08:50
81 ile alarm verildi! Sonuncusu fena vuracak! Yakıcı sıcaklardan önce geliyor!

İÇİNDEKİLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, ülkemizin çeşitli bölgelerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Marmara'nın kuzeyi, Akdeniz, İç Anadolu (Eskişehir hariç), Karadeniz ve Doğu Anadolu gibi bölgelerde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görüleceği tahmin ediliyor. Özellikle Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu (Eskişehir hariç), Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Kastamonu, Karabük, Malatya, Elazığ ve Tunceli çevrelerinde kuvvetli yağışlar yaşanabilir.

RÜZGAR VE KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Rüzgarın genellikle kuzeyden esmesi beklenirken, Akdeniz ile doğu kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği öngörülüyor. Ayrıca, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu (Eskişehir hariç), Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Kastamonu, Karabük, Malatya, Elazığ ve Tunceli çevreleri ile Adana ve Mersin'in kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar bekleniyor. Bu durum, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor.

METEOROLOJİK UYARILAR VE İL İL DURUM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarına göre, 12 ile sarı kodlu uyarı verilen iller arasında Ankara, Çorum, Kayseri, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde, Sivas, Yozgat, Aksaray, Karaman ve Kırıkkale bulunuyor. Ayrıca, Çankırı ve Kırıkkale çevrelerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

UYARILAR VE ÖNLEMLER

Bu kuvvetli yağışlar, özellikle kavurucu sıcaklar öncesinde son bir sürpriz olarak karşımıza çıkıyor. Halkın dikkatli olması, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olması önem taşıyor. Güvenliğiniz için lütfen meteorolojik uyarıları takip edin ve gerekli önlemleri alın.