İcradan yağma

İcra memurları, iflas eden şirketin mallarını düşük fiyatlardan sattı. Firma sahibi, dedektif gibi iz sürerek memurlarla rakiplerini bir yemekte fotoğrafladı

Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :15 Ağustos 2010
İcradan yağma

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da iflas eden ilaç firmasının sahibi, dedektif gibi iz sürerek, icra memurlarının ürünlerini düşük fiyatlardan sattığını ispat etti. Temel üretimi "serum" olan Osel İlaç Sanayii şirketi, 2006 yılında Beykoz'da yaşanan sel nedeniyle 7 milyon TL'lik zarara uğradı. Firma, zararının sadece 2 milyon TL'sini sigortadan tahsil edebildi.

GÖRÜNTÜLERİ DELİL GÖSTERDİ
İflasa sürüklenen şirketin Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hakan C., mahkemeye başvurarak, "iflas erteleme" talebinde bulundu. Ancak mahkeme 2009 yılında şirketin iflasına karar verince, yönetim Kadıköy İflas Müdürlüğü'ne geçti. İddiaya göre, bu süreçle şirketin ürünleri, alacaklı Erciyes Ecza Deposu sahibi Hakan H. ve Yavuz G.T.'ye ait olan Lifos ve Talas Ezca Depoları'na, yüzde 70 düşük fiyatlardan satıldı. Böylece şirket, 7 milyon TL zarara uğradı. Durumdan şüphelenen işadamı Hakan C., dedektif gibi iz sürdü ve icra memurlarının, rakipleriyle yemek yerken görüntülerini çekti. Savcılığa suç duyurusunda bulunan Hakan C., çektiği fotoğrafları da delil olarak gösterdi.

FİYATI YÜZDE 70 DÜŞÜRDÜLER
Savcılık soruşturma başlatırken, bilirkişi raporunda, ürünlerin yüzde 70 oranında düşük fiyatlarla satıldığı belirlendi. Bunun üzerine savcılık, Kadıköy İcra İflas Müdürü İbrahim Bükrek, memurlar Necdet K., Hayrettin T., Oruç D. A. ile şirket yetkilileri Hakan H. ve Yavuz G. T. hakkında dava açtı. "Görevi kötüye kullanmaktan" cezalandırılmaları istenen şüpheliler, işlemlerin usule uygun olduğunu öne sürdü.