Yakında bayramda dikkat edilenleri de yazarız. Son bir hafta için son uyarılara devam....
CEVAP: Yapacağınız ilk iş iç hastalıkları uzmanına başvurmak. Mutlaka şeker yükleme testi yaptırın.
Tatlı yeme isteği şeker yüksekliğinin yanında "Şeker düşüklüğü" nedeniyle de ortaya çıkan bir durumdur. Çoğu kez şeker hastalığının ilk döneminde ortaya çıkar. Sürekli tatlı yeme durumu fazla kiloyu beraberinde getirir. Hem gaz hem de şişmanlık için daha çok hareket etmeniz, egzersiz ve spor yapmanız şart. Şeker tanısı yapılan testlerden sonra netleşir.
CEVAP: Öncelikle hemen kardiyoloji veya yoksa iç hastalıkları uzmanıyla görüşmelisiniz. EKG ve bazı tetkikler gerekebilir. Tansiyonunuzu düzenli olarak ölçtürün. Kalp için verilen ani durumda dil altı olarak kullanmanız gereken ilacınızı mutlaka yanınızda bulundurun. Eğer göğüs ağrısı uzun sürer, terleme, fenalık hissi, ölüm korkusu gibi hızlı değişiklikler söz konusu olursa mutlaka acil poliklinik başvurusu yapın.
CEVAP: Yeterince sebze meyve tüketmiyorsunuz. Türkiye'den götürdüğünüz gıdalar genellikle dayanıklı tüketim gıdaları ise kabızlık artabilir. En az on bardak su iç. Sebze ve meyve tüketimini arttır. Yeterince iyi uyu. Tuvalet ihtiyacı olduğunda erteleme. Mutlaka bir iç hastalıkları uzmanına başvurun.
DOYMUYORUM
Hızlı yemek yiyor, çabuk acıkıyor ve beraberinde başınız ağrıyorsa mutlaka burun muayenesini yaptırın. Ayrıca iç hastalıkları uzmanına başvurun.