35 LİRADAN BAŞLIYOR
İstanbul'daki 5 yıldızlı otellerde fasıl işleğinde sunulan geleneksel lezzetlerden oluşan iftar menülerinin fiyatları 95 liradan başlayıp tam 295 liraya kadar çıkıyor. İstanbul'un birinci sınıf restoranlarında ise iftar menüleri kişi başı 55-200 lira arasında değişiyor. Kişi başı iftar menüsü Kızkulesi restoranda 160 lira, Feriye lokantasında 145-185 lira, Şazeli'de 130 lira, Hacı Abdullah'ta 55-110 lira, Kaşıbeyaz'da 120 lira ve Mabeyin restoranda da 105 liraya mal oluyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal tesislerinde ise iftar tabağı, çorba, ara sıcak, kırmızı et, salata, meşrubat ve çaydan oluşan fiks menü 35 lirayı buluyor.
BOĞAZ FARKLI...
Beltur'un işletmeciliğini yaptığı köşklerde kişi başı iftar 85 lira iken, bu fiyat Hidiv Kasrı'nda 90 liraya, Galata Kulesi'nde ise 95 liraya kadar çıkıyor. İstanbul'daki 5 yıldızlı otellerdeki iftar fiyatları da değişkenlik gösteriyor. Özellikle Boğazı'daki otellerin iftar fiyatları dikkat çekiyor. Megakent İstanbul'dü bulunan lüks otellerin iftar fiyatları ise şöyle sıralanıyor:
Çırağan Sarayı: Tuğra restoranda 295 lira.
Four Seasons Hotel at the Bosphorus: Aqua restoranda KDV dahil 245 lira.
Intercontinental İstanbul: Safran restoranda 150 lira.
Conrad İstanbul Bosphorus: Manzara restoranda 135 lira. 6 yaşına kadar çocuklar ücretsiz, 6-12 yaş arası yüzde 50 indirimli.
Swiss otel The Bosphorus: Cafe Swiss restoranda içecek dahil açık büfe menü 145 lira.
Wyndham Grand İstanbul Levent: Careme restoranda içecekli iftar 95 lira.
Fairmont Quasar İstanbul: Aila restoranda canlı fasıl eşliğinde iftar, içecek dahil 99 liradan başlıyor.
Raffles İstanbul Zorlu Center: Rocca restoranda açık büfe iftar menüsü 185 lira.
Mövenpick Hotel İstanbul : Azzur restoranda iftar yapmanın bedeli kişi başı 130 lira.