KAHVALTI ETTiKTEN SONRA KENDiMi YORGUN HiSSEDiYORUM!'
Fazla şeker içeren kahvaltı,sonrasında kendini halsiz hissetmene sebep olabilir. Ancak tuzlu diye tüketilen birçok yiyecek de az da olsa şeker içerebilmektedir. Örneğin;
meyve,
mısır gevreği, grissini ve hatta ekmek bile bu
besinlerin içindedir.Bu yüzden kahvaltı etmek ne kadar önemliyse, kahvaltıda tüketilen
besinler de o kadar önemlidir.Kahvaltı ettikten sonra daha dinç hissetmek için, günün ilk ve en önemli öğünü olan kahvaltıda bol miktarda karbonhidrat, protein ve lif içeren
besinlere ağırlık vermek gerekir. Portakal (lif), kepekli grissini(karbonhidrat ve lif kompleksi) ve sütle (protein) ya da margarin ve
beyaz ekmekle yapılmış tost yerine,tam buğday ekmeğiyle yapılmış tostla kahvaltını daha
sağlıklı hale getirebilirsin. Ya da üçüncü bir seçenek istiyorsan,
mısır gevreği,yağsız
yoğurt ve
elmayla güne 'merhaba' diyebilirsin.
SABAHLARI KENDiMi AÇ HiSSETMiYORUM! Sabahları kendini aç hissetmiyorsan,mideni eğitmelisin. İşe 1 hafta boyunca her sabah 1 bardak
süt içerek başla. Sonraki hafta, sütün yanında bir çeşit
meyve ye. 3. haftadan sonra
sabahları acıkmaya başladığını fark edeceksin. Mideni eğittikten sonra her
sabah güne karbonhidrat, protein ve lif
bakımından zengin olan 300-400 kalorilik kahvaltıyla başlamayı alışkanlık haline getir .
KiLO ALMAMAK iÇiN KAHVALTIYI ATLIYORUM! Son derece yanlış olan bu düşünceyle kilo vermiyor, kilo almayı hızlandırıyorsun.Çünkü kahvaltı etmediğin sürece metabolizman gün içerisindeki görevine başlayamaz. Bu da
vücudunun kalorileri yakamaması anlamına
gelir. Ayrıca,
sabahları aç kalmak, ilerleyen saatlerde daha çok acıkmana, öğle ve akşam
yemeklerinde daha çok yemene ve gün içinde abur cubur tüketmene sebep olur.
'KAHVALTILIKLARI SEVMİYORUM!' Kahvaltılık
besinleri sevmiyorsan, kahvaltını daha
lezzetli hale getirebilirsin. Nasıl mı? Aşağıdaki
Özel Mönülerle!
KAHVALTILIK PİZZA 2
dilim kepek ekmeği 2
ince
dilim domates 2
dilim az yağlı mozarella peyniri ya da 2
dilim rendelenmiş kaşar peynir Ekmekleri tost makinesinde ısıttıktan sonra
dilimlere ayırdığın domates ve peynirleri ekmeğin üzerine koy. Bu ufak
lezzetli pizzayı peynirler eriyene kadar fırında beklet.
Beslenme uzmanın diyor ki:'
Sabahları aç hissetmiyor ya da kahvaltı etmeyi sevmiyor olsan da, her bir dilimi en az 3 gram lif içeren bu
lezzetli pizzaya hayır dememelisin.
MEYVE KEYFİ ►1 adet muz
►1/2 bardak az yağlı
yoğurt (sade ya da
meyveli)
►1/2 bardak badem,
fındık ya da ceviz 1/2 bardak yaban mersini,
►böğürtlen, ahududu ya da çilek
►Bir kaseye muzu
dilimledikten sonra üzerini örtecek şekilde
yoğurt koy.
Daha sonra bu
karışımın üzerini
badem ve diğer
meyvelerle süsle.
Beslenme Uzmanın Diyor ki:'Sevdiğin herhangi bir
meyveyle
tatlandırabileceğin bu
karışımın en önemli yanı özellikle cildin için gerekli antioksidan açısından zengin olmasıdır.
FISTIK EZMELİ SANDVİÇ ►2 yemek kaşığı fıstık ezmesi
►1 adet lavaş ekmeği
►1 adet muz
►Lavaş ekmeğine fıstık ezmesini incebir tabaka halinde sürdükten sonra,lavaşı muza sar.
Beslenme Uzmanın Diyor ki:'Hazırlanışı son derece
pratik olanbu kahvaltı, protein, karbonhidrat ve lif
bakımından oldukça zengin bir
karışımdır. Bu
sağlıklı
karışıma muz eklemesen bile
besin değeri yinede yüksektir ve
lezzetinden bir şey kaybetmemektedir.'