Bağışıklık sisteminin zayıfladığı kış aylarında sık yakalandığımız soğuk algınlığı, nezle, grip gibi hastalıklardan kuşburnu meyvesi ile korunmak mümkün. Bu mevsimde kuşburnunun sofralardan eksik edilmemesi gerektiğini söyleyen
Medical Park Fatih Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ziya Mocan, "Her gün 3-4 bardak kuşburnu çayı tüketerek soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyona karşı önlem alabilirsiniz" diyor. Prof. Dr. Mocan kuşburnun sağlığa faydalarını söyle sıralıyor...
Romatizma ve eklem rahatsızlıklarının tedavisinde etkilidir. Kuşburnu bitkisinin
eklem kireçlenmelerinin tedavisi ve romatizma ağrılarının giderilmesindeki faydaları klinik araştırmalarla kanıtlanmıştır.
BAŞTAN AŞAĞI SAĞLIK
Kuşburnu çekirdeklerinde bulunan gama linoleik asit maddesi cilt için çok faydalıdır. Bu yağ
cilde canlılık kazandırdığı gibi güneş yanıklarında da etkilidir.
Kuşburnu meyvesi ve tohumları gastrik ülser ve mukoza iltihaplarını önler. Ayrıca şeker hastalığı, ishal ve gut hastalığına iyi gelir.
Ağız, diş, baş ve kulak ağrılarını tedavi edici özelliktedir.
Kanser ve kalp rahatsızlıklarına karşı vücudun bağışıklık kazanmasını sağlar.
Sık sık kuşburnu tüketen kişinin kanser olma ihtimali diğer insanlara göre daha azdır.
Akciğerleri temizler, akciğerde leke oluşumunu engeller. Özellikle bronşit hastaları için inanılmaz bir tedavi yöntemidir.
ÇAYI İÇMEDEN 4 SAAT BEKLETİN
Kuşburnunu iyice yıkayın ve süzün. İhtiyacınız ölçüsünde kuşburnu ve suyu çaydanlığa koyun. 10 dakika kaynatın. Altını kapattıktan sonra çayı en az 4 saat süre ile dinlendirin. En iyi verimi ancak böyle alırsınız. Şe ker ya da bal da ekleyebilirsiniz.