SARIMSAK FAYDALIDIR
Her gün yemek aralarında ikişer diş sarımsak yemek faydalı olur. Kaynar suyun içine 3 çay kaşığı ince kıyılmış menekşe kökü katın. Demlenmesi için kısa bir süre bekledikten sonra süzün. İçine bir çay kaşığı sirke ilavesiyle günde iki kez sabah ve akşam olmak üzere için. Kaynar suyun içine yarım çay kaşığı kekik katın. Demlenmesi için kısa bir süre bekleyin. Süzdükten sonra günde iki kez sabah ve akşam olmak üzere için. Kaynar suyun içine bir çay kaşığı turunç çiçeği katın. Demlendikten sonra süzün. Günde iki kez sabah ve akşam için. Kaynar suyun içine bir çay kaşığı ince kıyılmış hatmi kökü katın. Demlenmesi için kısa bir süre bekledikten sonra süzün. Pekmez veya süzme bal ilavesiyle günde iki kez sabah ve akşam için.
PEKMEZ İLAVESİ İYİ GELİR
Kaynar suyun içine bir çay kaşığı ince kıyılmış mersin yaprağı katın. Demlenmesi için kısa bir süre bekledikten sonra süzün. Günde iki kez sabah ve akşam için. Kaynar suyun içine 3 kaşık karabaş otu katın. Demlenmesi için kısa bir süre bekleyin. Süzdükten sonra pekmez veya süzme bal ilavesiyle sabah ve akşam için.