20 adet taze cevizi parçaladıktan sonra bir şişenin boğazına kadar doldurun. Üzerine ağzına kadar zeytinyağı ekleyin. Ağzını sıkıca kapatın. Şişeyi iki hafta boyunca güneş görebileceği bir yerde bekletin. Gerektiğinde şişeyi çalkalayın. Yemeklerden önce az miktarda suyun içine bir çay kaşığı katarak kullanın.
Kaynar suyun içine ince kıyılmış 3 tatlı kaşığı çıban otu katın. Demlenmesi için kısa bir süre bekledikten sonra süzün. Sabah ve akşam için.
Kaynar suyun içine ince kıyılmış bir avuç teze zeytin yaprağı katıp kaynatın. Süzdükten sonra sabah ve akşam için.
Kaynar suyun içine ince kıyılmış 3 tatlı kaşığı yabani hindiba katın. Demlenmesi için kısa bir süre bekledikten sonra süzün. Sabah ve akşam için.
Kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı kekik katın. Demlenmesi için kısa bir süre bekleyin. Süzdükten sonra sabah ve akşam için.
Bir litre suyun içine havanda dövülerek toz haline getirilmiş bir silme yemek kaşığı ardıç tohumu katın. Kaynattıktan sonra süzün. Sabah ve akşam için.
Kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı kuş dili katın. Demlenmesi için kısa bir süre bekledikten sonra süzün. Günde iki kez sabah ve akşam için.
Bir litre suyun içine ince kıyılmış bir avuç mısır püskülü katın. Kaynattıktan sonra süzün. Günde iki kez sabah ve akşam olmak üzere için.
Her gün yemek aralarında iri bir diş sarımsak yiyin.
Bir litre suyun içine bir avuç kiraz sapı katın. Kaynattıktan sonra süzün. Günde iki kez sabah ve akşam için.
Her gün yemek aralarında bol maydanozlu havuç salatası yiyin.
Bir litre suyun içine ince kıyılmış bir avuç enginar yaprağı katın. Kaynamasının ardından süzün. Günde iki kez sabah ve akşam birer fincan için.