Beyin gelişimi ve sağlığını desteklemekte, beslenme alışkanlıkları büyük önem taşıyor. Alzheimer ve bunama riskine karşı fasulye, bezelye, ıspanak, şalgam, limon ve portakal gibi gıdaların tüketilmesi öneriliyor. Ayrıca yine B vitamini zengini muz, kuru baklagiller, et, balık, yoğurt beyin hücrelerinin korunmasını sağlıyor. E vitamini zengini ceviz, fındık, kaju, yer fıstığı, ay çekirdeği, susam beyin yaşlanmasını geciktiriyor. Üzüm, çilek, yaban mersini gibi meyveler, belleği geliştirerek beyni koruyor.
Kültürümüzde oldukça önemli bir yere sahip olan Türk kahvesi, beynin çalışmasını kolaylaştırıyor. Yorgunluğu azaltıyor. Konsantrasyonu artırıyor.
Kişinin hayatında özel anlara zaman ayırması da vücudun birçok hormon salgılamasına zemin hazırlıyor. Bunların başında müzik dinlemek, sosyal çevre edinmek, hatta spor yapmak ve güzel bir yemek yemek bile geliyor...
Gelişen teknoloji ile birlikte vücudumuz ve beynimiz elektromanyetik uyarılara çok fazla maruz kalıyor. Beynin en çok dinlendiği zaman dilimi olan uyku esnasında, çevremizde cep telefonuz televizyon gibi teknolojik aletlerin bulunmaması gerekiyor.
Sağlıklı bir beyninin olmazsa olmazının başında kaliteli bir uyku geliyor. Bunun için gece erken yatmak, sabah da güne erken başlamak gerekiyor. Bu sayede salgılanan steroit, melatonin hormonları, beynin daha enerjik hissetmesini sağlıyor.
Kahkaha atın!