B12 eksiliği hastalıklara davetiye çıkarır. Bu nedenle vücudun ihtiyaç duyduğu B12 vitamininin karşılanması gerekir. İlaç olarak tüketmek yerine B12 bakımından zengin yiyeceklerin tüketilmesi daha iyi olacaktır.
B12'NİN FAYDALARI NELERDİR?
-Yeni hücre üretilmesini sağlar ve yaşlanmayı önler.
-Protein sentezi sürecine katkı sağlar.
-Karbonhidratları glikoza çevirir, yağı azaltır. Dolayısıyla vücut enerjisini artırır.
-Bağışıklık sistemini güçlendirir
-Merkezi sinir sistemini güçlendirir, sinir hücrelerini onarır.
-Unutkanlığı ve hafıza sorunlarını; Alzheimer ve Demans hastalıklarını önleyebilir.
-Kansızlığı (anemiyi) önlemeye yardımcı olur.
-Büyük doğum kusurlarını engelleyebilir.
-Kemik sağlığını destekleyip osteoporozu önleyebilir.
-Merkezi görüşü etkileyen makula dejenerasyon (sarı nokta) göz hastalığı riskini azaltabilir.
-Depresyonu önleyebilir ya da etkilerini azaltabilir.
-Sindirim sistemi için faydalıdır.
-Kalp ve damar hastalıklarına karşı vücudu korur.
-Tansiyonu düzenlemeye ve kolesterolü düşürmeye yardımcı olur.
-Felç riskini önler.
-Saç, cilt ve tırnak sağlığının temel ihtiyaçlarındandır.
-Meme, kolon, prostat, akciğer kanserlerine karşı koruyabilir.
B12 BAKIMINDAN ZENGİN BESİNLER HANGİLERİDİR?
-Deniz ürünleri
-Kırmızı et
-Kümes hayvanları
-Süt, peynir, yoğurt, kefir
-Yumurta